maanantai 5. maaliskuuta 2012

Haastelua

Moon Mamma haastoi blogissaan ei ketään ja kaikki bloggaajat ja lukijat Hyvän mielen haasteella. Listaamaan kymmenen iloa tuottavaa asiaa.

Mikäpäs tämän osuvampi haaste näin kevätauringon paistaessa ja sulattaessa pikku hiljaa lumia katolta. Tartuin siis haasteeseen ja tässäpä seuraa kymmenen minulle iloa tuottavaa asiaa. Ovat vallan satunnaisessa järjestyksessä.
1. Jo mainittu keväinen auringon lämmittävä paiste. Räystäät tippuu vettä, pian solisee jo pienet purot. Keväässä on aina odotuksen tuntua. Valo lisääntyy ja päivä pitenee. Me like it.

2. Lasten hymyt ja herisevät naurut. Tuo vähintään yhtä paljon iloa ja energiaa päivään kuin lisääntyvä aurinko.

3. Hyvä kirja. Taidokkaasti luotuun maailmaan voi hetkeksi kadota. Kuvitella olevansa jossain ihan muualla tai vallan joku muu. Kylkeen vielä kuppi hyvää teetä tai lattea. Rentoutumishetki on valmis.

4. Villalankojen hypistely. Oikein ajan kanssa kiertää lankakauppaa, hypistellä erilaisia ihania lankoja ja päässä pyörii erilaiset ideat mitä langoista voisi tehdä.

5. Hölmöily. Ystävien, miehen tai lasten kanssa. Kun saa nauraa oikein mahansa pohjasta, kippurassa. Niin, että nauruhermoja kutittaa.

6. Illan hiljainen hetki, kun lapset ovat jo nukkumassa. Sopivaa vastapainoa päivän vilinälle ja hälinälle.

7. Juuri vaihdetut lakanat. Rapsakan siloiset ja puhtoiset.

8. Arjen pienet onnen hetket. Sellaiset, jotka eivät varoita tulostaan etukäteen. Yhtäkkiä vain huomaa olevansa onnellinen ja iloinen. Nauttivansa juuri siitä hetkestä.

9. Rauhassa nautittu hyvä ruoka. Joko hyvässä seurassa tai omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Puitteilla ei väliä. Se voi olla ravintolassa, sohvan nurkassa tai luonnon helmassa. Pääasia on, että ruoka on hyvää ja tunnelma on rauhaisa.

10. Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä. Lapset. He tuottavat iloa joka päivä, monta kertaa päivässä. Rehellisyyden nimissä todettakoon: toisinaan tuottavat myös harmaita hiuksia ja silmäpusseja.

Minäkään en osaa tätä jakaa eteenpäin kenellekään tietylle. Haasteeseen tarttukoot ne, ketkä intoa siihen tuntevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti