sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Funneling

Yön pikkutunteina valvoessa on hyvä sivistää itseään. Jäin miettimään, kun viime ultrassa todettiin, että kohdun sisäsuu on auennut ja kuinka lääkäri ukasoi, että vuodelepoon saatan osastolle joutua. Itse päässäni mietin, että kyllähän monesti uudelleen synnyttäjällä kohdun suu on auki ja se ei oikeastaan tarkoita mitään. En siis kauhean vakavasti ottanut lääkäriä.

Nyt sivistin asian tiimoilta itseäni ja on täysin eri asia, jos kohdun ulkosuu on auki kuin jos sisäsuu on auki. Ulkosuu on tosiaan monella uudelleen synnyttäjällä auki. Mutta sisäsuun aukeaminen tarkoittaa riskiä ennenaikaisuudelle. Vakavaa sellaista. Ultranneen lääkärin sanoin: "Kohdunkaula on pettämässä.". Tälle asialle on nimikin: funneling.

Nyt uskon, että verinen vuoto, jota minulla oli, oli alkusoittoa tälle avautumiselle. Minulla on ollut paljon menkkamaista jomottelua alavatsalla. Mutta, koska vatsa ei ole kiristynyt, en ole uskonut niiden olevan supistuksia. Nyt taitaa olla syytä ottaa ne sittenkin todesta. Ja, jos oikein muistelen esikoisen synnytystä, niin minulla ei juurikaan piirry käyrille supistukset, vaan ne tuntuivat särkynä selässä, alavatsalla ja sisäreisissä.

Onneksi tuota avautumista ei vielä ollut paljoa tapahtunut. Siksi varmastikin vasta "vain" käsky ottaa nyt rauhallisesti. Jo hieman enemmän auenneet ovat olleet järjestäen vuodelevossa. Paras siis uskoa lääkäriä ja himmata. Jotta säästyisi täydelliseltä vuodelevolta. Onneksi maanantaina käynnistyy taasen uusi viikko: viikko 34. Ensi viikon jälkeen ei taideta enää synnytystä estää, jos niikseen tulee. Viikkoja on onneksi siis jo hyvin kasassa. Jos vuodelepoon joudutaan, se ei tiedä kovinkaan monen viikon lepoa.

Vaikka kuinka olen tuskastunut tähän raskauteen ja olo on aikaslailla epämukava (raskauspahoinvointikin on taas palannut mukaan kuvioon, jipii!) niin minulla on pieni pyyntö: Pysy Sintti masussa vielä ainakin 2-3 viikkoa!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti