tiistai 24. heinäkuuta 2012

Jutun juurta selästä

Lääkepöllyistä päivitystä blogiin tiedossa. Lauantaina melskasin Neidin kanssa. Hyppyyteltiin ja pyöriteltiin. Hassuteltiin kaiken laista. Siinä rytäkässä onnistuin jotekin naksauttamaan selkäni. Toiselta puolelta sain lihaksen kipeäksi. Viikonlopun se onneksi vain sattui tietyissä asennoissa ja toimia pystyi lähes normaalisti. Mutta jostain syystä selkä äityi sunnantain ja maanantain välisenä yönä.

Nyt ollaankin sitten vain joko seisovilteen tai makuulleen. Istumaan ei pysty. Kävelykin on pientä onnetonta töpöttelyä. Mikä lie sai selän suuttumaan yön aikana niin pahasti. Lapsia en pysty nostamaan ollenkaan, ylipäätään kumartaminen on poissa pelistä. Sainkin eilen lääkäriltä selkään lihasrelaksantteja. Ne helpottavat kyllä kipua selästä, mutta pistävät tehokkaasti päänkin ihan sekaisin. Hereillä en pysy, vaikka kuinka yrittäisin. Nukahdan pystyyn.

Jospa tämä tästä nyt menisi ohi nopeasti lääkkeillä. Onneksi olemme molemmat kotona, sillä nyt en kyllä pystyisi lapsia hoitamaan. Hyvä kun pääsen edes sängystä keittiöön tai vessaan. Kivun rajoissa liikun, mutta melko pientä se tällä hetkellä on.


Äidin ei tarvitse kuitenkaan potea yksinään. Neidin katetrin juuri on vihoitellut. Se punoitti jo perjantaina. Putsasimme huolella ja laitoimme juureen tipan Betadinea. Lauantaina juuri näyttikin jo vähemmän punaiselta. Putsaus ja Betadine tälläkin kertaa. Siitä huolimatta sunnuntaina juuri punoitti taas kunnolla ja alue oli pikkuisen isompikin.

Kiltisti oli kierrettävä lenkki päivystyksen kautta. Tällä kertaa reissuun meni monta tuntia. Taikan kanssa soittelimme kotoa useampaan otteeseen isille päivystykseen. Aina vain odottelua. Joku muukin tarvitsi pikaista apua samana päivänä.

Lääkäri tutki juureen ja totesi siinä olevan tulehduksen. Onneksi se näytti olevan vain ihossa eikä syvemmällä. Antibiootti kuuri oli kuitenkin saalina tuolta reissulta.

Nyt isi pakkaa juuri lapsia taksiin ja he lähtevät näyttämään katetria lääkärille. Haluavat tarkistaa mihin suuntaan punoistus on mennyt. Jos se pahenee, otetaan koko katetri jo nyt pois. Onneksi eilen juuri näytti jo paljon paremmalta. Nopeasti näyttäisi antibiootti auttavan.

Nyt alkaa olla sormet ja koko kroppa sen verta velttoja lääkkeen vaikutuksesta, että kaivaudun peiton alle.

P.S. Minäkin otin taas askeleen lähemmäksi nykyaikaista verkostoitumista. Avasin blogilleni omat sivut facebookiin.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti et siirry kokonaan "naamakirjaan"! On niin mukava lukea teidän kuulumisia:o)

  Meidän lomaileva porukka lähti myös kohti klinikkaa mutta tällä kertaa katsastamaan trampoliinilla (kirottu vekotin!!!!) telottua jalkaa. TOIVOTTAVASTI ukkeli saa kipsin pois!

  Parantele selkäsi:o)

  T.Äiti77

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siirry kokonaan naamakirjaan. Lisäilen sinne jotain pientä tämän blogin lisäksi.

   Toivottavasti saitte kipsin pois ja jalka on jo parempi!!!!

   Poista
 2. Hei
  Kuulostaa noidannuolelta. Sama vaiva täälläkin toisinaan kiusana, ortopedilta sain ohjeeksi, että kipulääkettä ja/tai relaksanttia niin paljon, että pääsee liikkeelle ja sitten kävellen lihakset lämpimäksi. Tällä ohjeella parin päivän päästä tuon vihulaisen vierailusta olo on jo paljon parempi :)

  Aya

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkiä noudatettu. Aamu-unien jälkeen lähdimme Korkeasaareen koko perheen voimin. Jännitti, että kuinka äidin käy, mutta niin vain selkä vetryi ja pysyin matkassa. Mutta ilman lääkkeitä en varmaan olisi mihinkään päässyt, sen verta kipea tuo selkä on. Onneksi on tropit!

   Poista