sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lomatunnelmia

Loma on nyt vietetty ja kyllä tuli tarpeeseen. Maisemat Syötteellä olivat todella komeat ja vaikuttavat. Ruskasta tuli nautittua ja myös ikuistettua kennolle.

Tytöt matkustivat rinkoissa vanhusten selässä nauttimassa maisemista. Oli melkoisen hyvää jalkatreenia kävellä punnukset selässä. Illalla huomasi jaloissa, että taaperrettu on. Mielen ja kropan hoitoa parhaimmillaan.
Tässä ollaan yhdellä autiotuvalla lounaan lämmityspuuhissa. Hernerokkaa kattilaan ja tuli puulieteen. Ja maistui ruoka kymmenen kertaa paremmalle ulkoilmassa kuin sisätiloissa reippailun jälkeen.


Syötteellä oli komea Rytivaaran Kruununmetsätorppa. Keskellä erämaata oli aikoinaan asuttu alue. Paikalle ei pääse kuin kävelemällä, teitä sinne ei vie. Siellä on asuttu vielä 50-luvulla. Nykyisin se on autio, mutta pidetään kunnossa tärkeänä kulttuuriperintönä. Ihastelimme asutusta, paistoimme nuotiopaikalla (tofu)makkaraa ja vain rentouduimme.

Kuvattavaa tuolla Rytivaaralla ja myös matkan varrella olisi ollut vaikka kuinka paljon. Ja tietenkin unohdimme kameran mökkiin. Onneksi oli kännykkä edes mukana. Saimme muistot tallennettua. Mutta kyllä kaipasimme järkkäriä monessa kohtaa, kun ei taivu tuo kännykkäkamera samaan mihin järkkäri. Koitimme itsellemme uskotella, että muistot ovat tärkeimmät :)

Reissussa olisimme viihtyneet kauemminkin ellei Neidin velvollisuudet olisi odottaneet kotona. Arkeen on siis palattu ja mukana kuvioihin on taas palannut ahdistus. Ensi viikolla on yksi etappi tällä jännityksen saralla: lyp. Kääk!
2 kommenttia:

  1. Olisipa ollut kiva päästä itsekin tuollaiselle ruskalomalle. Kivoja tunnelmia sieltä välitit. Tsemppiä tulevaan!

    VastaaPoista
  2. Voi ihanuus tuo Neidin ikkuna-kuva <3

    VastaaPoista