keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Äidin uudet lelut

Pitkällisen ja ankaran pohdinnan tuloksena meille kotiutui Phil & Tedsin Dotit. Rinnalla kamppaili hyvänä kakkosena Emmaljungat joko seisomalaudalla tai sisaristuimella. Ihan selkeästi ei kumpikaan johtanut, molemmissa ratkaisuissa oli omat hyvät puolensa ja käyttöikä taatusti pitkä. Vaakakupissa painoi kuitenkin enemmän todella pieni koko ja myös uutuuden viehätys. Emmaljungat kun meillä oli nelisen vuotta käytössä. Moitetta en niistä keksi ja jatkoivat toiseen kotiin seuraavia lapsia palvelemaan. Omaan hieman vaunuhulluuttua, joten vaihtelu oli tervetullutta.
Taika sukelsi kokeilemaan rattaiden kovaa vaunukoppaa.
Pohdimme kaupassa vielä Navigatorin ja Dotin välillä. Navigatorissa on isommat renkaat kuin Dotissa ja tilat pikkuisen isommat. Kuitenkin nyt halusimme mahdollisimman kompaktit rattaat. Eikä näissäkään mitkään pienet renkaat ole ja uskon meidän pärjäävän hyvin talvella. Plussaa oli hyvä tarjous eli kaupan päälle tuli kova vaunukoppa. Tästä linkistä voi kurkata miltä vaunukoppa näyttää ollessaan kiinni vaunuissa. Olen kovan vaunukopan ystävä ollut aina ja kun mielestäni P&T:ssä ei ole paras ratkaisu pienten vauvojen kuljetus sisaristuimen alla, oli tuo tarjous passeli meille.

Pohdimme pitkään tarvitsemmeko enää ollenkaan tuplia. Rinnakkain istuttavat meillä oli, mutta myimme ne jo turhina pois. Olemme pärjänneet ihan tavallisilla rattailla. Molemmat ipanat kävelee jo hyvin ja melko pitkiä matkoja. Eniten rattaita on tarvinnut pitkillä reissuilla ja tuon pienemmän hillitsemiseksi. Taikalla kun on taipumusta karkailla ja rattaat ovat olleet jäähypenkkinä matkassa. Kotinurkilla kuljemme jo ihan kokonaan ilman rattaita. Tältä pohjalta tuntui nämä parhailta. Rattaat ovat kompaktit ja eivät näytä yhdelläkään istuimella isoilta kolhoilta. Tuntuvat jopa Emmaljungia kapeammilta. Lisäksi reilu painoraja (20 kg) painoi vaakakupissa. Neiti kun vielä toisinaan tarttee rattaita ja on lähes 19 kg. Seisomalautaa emme nyt ostaneet, katsotaan sitten käytännössä onko sille tarvetta. 
Miinusta keksin rattaista jo heti. Se on pieni tavarakori, jota ei voi tuplina edes hyödyntää. Haaveilenkin jonkinlaisista sivulaukuista tai muusta patentista, johon tavaroita saisi jemmattua. Inhoan painavan kassin kantamista!

Ensimmäisellä ajelulla jo kävimme kotinurkilla ja hyvin rullasivat vaunut. Kevyet oli työntää ja kääntyvät hyvin. Molemmat jaksoivat istua kyydissä narisematta. Toivottavasti rattaat täyttävät odotuksemme. 

2 kommenttia:

  1. Meille ostettiin Phil&Teds Explorerit käytettynä kuukausi takaperin. En voi kuin kehua ensikokemusta, vaikka kyydissä onkin ollut vain esikoinen. Ainakin Exploreriin saa tilavat sivulaukut, ja tämän sivun mukaan kävisi myös Dot-malliin: http://bellabambina.fi/catalog/philteds-sivulaukut-explorer-navigator-p-904.html

    VastaaPoista
  2. Heippa äiti,
    blogisi on tosi hyvin toteuttu ja koukuttava. Minulla olisi sinulle postausehdotus (anonyymiteettisi säilytäen tietenkin), josta kertoisin mielelläni lisää. En hoksannut blogistasi sähköpostiosoitetta, joten mikäli haluaisit kuulla ehdotukseni, voisit laittaa minulle viestiä osoitteeseen elina@lekmer.se

    Terkuin Elina Lekmeriltä

    VastaaPoista