tiistai 3. syyskuuta 2013

Ultrakuulumisia

Ihan hirveästi ei tee nyt mieli tehdä kärrynpyöriä. Tänään oli erikoislääkärin vastaanotto. Uutiset eivät mieltä ylennä.

Istukka on edelleen kohdunsuun päällä ja reilusti. Mutta ei siinä vielä kaikki. Napanuora on kiinnittynyt nyt niin, että napasuonet tulee suoraan kohdunsuun päälle. Jos siis alkaa verenvuoto, on olemassa iso riski, että se vuotaakin vauvasta, ei äidistä niin kuin yleensä etisessä istukassa. Jos vuoto todella tulee vauvasta, ei ole juurikaan peliaikaa, että kaveri saadaan ulos mahasta turvaan. Lääkäri kysyikin jo, että asummeko kaukana sairaalasta, kuinka nopeasti ehdin Naistenklinikalle, jos alkaa vuotamaan.

Nyt on ihan kaikki vatsaonteloon kohdistuva paine kielletty. Ihan kaikki. Lääkärin sanoin, edes isoa hätää ei saa ponnistaa... Sopivasti olenkin tässä kovassa flunssassa ja yskin ja aivastelen. Että se siitä paineen välttelystä :( Arkeen tämä tuo nyt oman ongelmansa. Millä ihmeellä hoidan lapset? En saa heitä edes autoon, jotta voin viedä eskariin Neidin. Pistää kyllä nyt paletin taas ihan sekaisin. Pohdinnassa on nyt miten tämä ratkaistaan ja pystytäänkö jollain aikaistamaan Taikan päiväkodin aloitusta. Oikein kun muita vaihtoehtoja ei ole.

Päivystykseen on lähdettävä todella herkästi. Synnytyssupistuksia tilanne ei kuulemma kestä ollenkaan. Vuotoa, supistelua, heti on lähdettävä Naikkarille. Seuraava ultra on neljän viikon päästä. 31+ viikolla otetaan magneettikuva istukan tilanteesta, josta nähdään sitten vielä tarkemmin suonitus ja onko istukka kaiken lisäksi kiinnittynyt kohtulihakseen. Nyt onneksi näyttäisi ettei ole, mutta ultralla sitä ei kuulemma varmaksi näe. Viikoilla 34-36 ollaan jo hyvin herkästi leikkausliipaisimella. Minulle jäi kuva, että varsin suurella todennäköisyydellä tuolloin tämä ipana viimeistään syntyy.

Aika pelko persiissä tässä on tämän päivän ollut. Hitto soikoon, saadaankohan tätä ipanaa edes elävänä ulos masusta vai koituuko verenvuoto kohtaloksi? Pelottaa, suututtaa ja ärsyttää. Ikinä, IKINÄ en enää ole raskaana.

22 kommenttia:

 1. Voi kamala :( Ihan järkyttävää, miten juuri teidän perheen kohdalle osuu aina jotain poikkeuksellista ikävää. Ei kyllä ole mitään reiluutta ja kohtuutta maailman tapahtumissa. Vaikka eipä sellaista kukaan ole tainnut luvatakaan. Voimia kovasti, uskotaan ja toivotaan, että kyllä vauva sieltä hengissä ulos saadaan. Pidän peukut pystyssä ja sormet ja varpaat ristissä.

  Pelottavasta tilanteesta huolimatta en voi vastustaa pientä hurttia huumoria: Ei tosiaan kannata heittää niitä kärrynpyöriä, se vasta sitä painetta vatsaonteloon tekisikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, vastusta tosiaan tuntuu näiden ipanoiden kanssa olevan. Toivottavasti kaikki menee tosiaankin kuitenkin hyvin.

   Ei tällä mahalla onneksi enää paljon jumpata. Taitaisin olla nokallakin, kun on painopiste ihan väärässä paikassa :D

   Poista
 2. Nyt on jo teillä kyllä ihan uskomattoman huono tuuri!Teidänhän on nyt ihan pakko saada apua tuohon lastenhoitoon -pakkohan tuo on päivähoidossakin ymmärtää.Ja sun täytyy tietty varautua että joudut jossain vaiheessa sairaalaan ja vuodelepoon jos yhtään alkaa supistella tai vuotaa.Mun ystävä vietti monta viikkoa osastolla täydellisen eteisistukan takia ja silti tuli kiire leikkaussaliin - mutta loppu hyvin tuossa tapauksessa.Muistaakseni jonnekin 33rv:lle selvittiin ja hyväkuntoinen vauva syntyi.Voimia teille koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että ystävälläsi on kaikesta huolimatta kaikki mennyt hyvin. Antaa toivoa minullekin.

   Vuodelepoon on tässä jo henkisesti varauduttu ja kovasti teen järjestelyjä lastenhoidon suhteen.

   Poista
 3. Tsemppiä erittäin haastavaan tilanteeseen! Toivottavasti kaikki sujuisi mitä parhaimmalla tavalla ja löytäisitte ratkaisut ongelmiin.

  VastaaPoista
 4. Perhetyöhön soittoa! En tiedä missä kaupungissa asutte, mutta selitä tilanteenne ja vaadi apua. Tampereella ainakin vastaavassa tilanteessa apua heltiää.

  Tsemppiä teille kovasti!

  eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Perhetyöhön olenkin ollutkin jo yhteydessä. Heillä on tarjota apua 6 h/vko. Tuota apua olen jo pari viikkoa saanut, muttei se kyllä ratkaise tätä ongelmaa. Mutta apua on jo edes sen verran, että Taika pääsee kaksi kertaa viikossa leikkipuistoon hoitajien kanssa. Se on jo jotain, mutta nyt on pakko kehitellä vielä parempi ratkaisu.

   Poista
 5. Neuvola järjestää teille kyllä varmasti perhetyöntekijän apuun kun pyydät vaan ja Neidille on mahdollisuus saada taksikuljetus eskariin. En muista nyt et mikä ja kuka sen myönsi mut meillä oli viimesyksynä tilanne se et synty pikkuveli ja downtyttö oli kuntouttavassa päivähoidossa ja isä reissutyössä ni ois saatu kuljetus niille viikoille kun isä oli pois kotoa. Voimia teille kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Taksikyytejä olenkin jo tässä miettinyt. Oppivelvollisuuteenhan moiset kuuluu.

   Nyt on hakusessa tuolle pienemmällekin päivähoitopaikka. Ei vain ole enää vaihtoehtoja, vaikka itsestä se vähän pahalle tuntuu. Mutta tilanne on mikä on. Tuon paikan hänelle löydyttyä joudun siis joka tapauksessa kuskaamaan toisen ipanan, pohdin tässä että haenko sitten Neidille taksia, kun en hoitoonviemiseltä kuitenkaan säästy. Katsotaan nyt mihin Taikalle löytyy paikka yms ja se ratkaisee paljon asioita. Jos samaan päiväkotiin, on ihan sama kuskata yksi tai kaksi lasta. Katsotaan miten asiat lutviutuvat. Mutta taksimatkat ovat jo mietintämyssyn alla muhimassa.

   Nyt odottelen palkanlaskennasta tietoa paljonko minulla on lomapäiviä varastossa. Jos saisin niitä pidettyä ennen varhennettua äippälomaa ja siten vielä entisestään varhennettua Taikan päiväkodin aloitusta.

   Poista
  2. Kannattaa heti ottaa yhteyttä pk:n (johon olette hakenut) tai muuten varhaiskasvatusvirastoon ja selittää tilanne, varmasti kiirehtivät päätöksiä! Ja onko mahdollista että isä vie ja hakee? Tai perhetyöntekijät käyttäisivät se 6tuntia hoitoon viemisiin? (en tiedä onko mahdollista.? ) paljon voimia haastavan tilanteeseen! Sormet ja varpaat täälläkin ristissä että kaikki menisi hyvin !

   Poista
 6. Voimia arkeen! Voi miten kamalan kurjaa ja tylsää ettet tosiaan edes nyt saa olla "rauhassa" raskaana :(

  VastaaPoista
 7. Paljon voimia ja siunausta loppuodotukseen! Täälläkin kädet ristissä että tulee vauva hengissä ja hyvässä kunnossa ulos <3

  VastaaPoista
 8. Sanattomaksi vetää... En osaa aiempien ohjeitten lisäksi sanoa mitään. Toivon vaan sydämestä että kaikki menee hyvin. Aivan rutkasti voimia! Ja onnea matkaan! Pidetään kaikki sormet ja varpaat visusti ristissä että ukkeli ehtii hyville viikoille!
  T.äiti77

  VastaaPoista
 9. Muistelen, että kuntouttavan päivähoidon ollessa erityishuoltoa sinne on myös matkat tarvittaessa järjestettävä. Voimia kovasti, olette mielessä.

  VastaaPoista
 10. Olisiko Leijonaemojen Leijonapartiosta apua?
  Voimia odotukseen, pidetään peukut ja varpaat pystyssä, ettei verenvuotoa tai ennenaikaisia suppareita ilmaannu!

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä ja hirmuisesti voimia sekä uskoa loppuodotukseen! Täällä myös pitkään blogiasi seurannut lukija hengessä mukana, voi kunpa voisin jotenkin tilanteessanne auttaa!!

  t. Maisa

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä, voimia, hyviä helpottavia käänteitä! Entä seurakunta, vapaaehtoistyö? Jossain voi olla se auttava sielu valmiina aamujen ja iltapäivien kuskauksiin vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
 13. Ohhoh. Sitä kun kuvitteli, että itsellä oli asiat huonosti. Eikä tilanne ollut likimainkaan tuo kuin mitä sinulla. Minusta tuntuu aina miten minulle sattuu kaikki paha, mutta jollekulle toiselle sattuu vielä enemmän. Toivottavasti tämäkin vielä parhaiten päin kääntyy!

  Olisiko teidän mahdollista palkata joku hoitaja kotiin? Joku koulunsa päättänyt, jolla ei ole jatko-opiskelupaikkaa tms? Joku naapuruston kotiäiti, joka kaipaa pientä lisätuloa?

  Jotenkin tilanteen on ratkettava! Pidän peukkuja teidn puolestanne!

  VastaaPoista
 14. Olisi luullut, että teidän "lapsiasioita" kohtalo olisi kolhinut jo ihan tarpeeksi.
  Voimia!

  VastaaPoista