keskiviikko 4. elokuuta 2010

LYP nro 2

Tänään oli jännitävä päivä. Neidiltä otettiin luuydinnäyte. Näytteellä siis seurataan kuinka hyvin hoidot ovat tehonneet.

Äidillä ja isillä oli heti aamusta asti perhosia vatsassa. Onneksi Napsukalla oli ensimmäinen vuoro saliin. Ei tarvinnut tuntia kauempaa keksiä Neidille ohjelmaa, jotta hän unohtaisi nälkänsä. Viime aikoina kun on tuo kortisoni tehnyt tehtävänsä ja leipää pyydetään pitkin päivää.

Operaatio meni hyvin. Näytettä oli ollut hieman hankala saada ja pistoksia piti tehdä muutama. Sytostaatit ovat tuhonneet leukemia soluja luuytimestä ja omat terveet eivät ole vielä kerenneet kunnolla kasvamaan. Materiaa siis oli vähän puoleisesti. Samalla keikalla tytölle annettiin taas selkäydinnesteeseen sytostaatit ja hammaslääkäri katsoi suuhun. Eipähän pikku hampaat tarttunut lääkäriä sormesta.

Parin pitkän ja tuskaisen tunnin päästä saatin alustava tulos. Pikakatselussa näyte näytti puhtaalta! Vanhempien ryhti taisi parantua heti kymmenellä sentillä, niin iso taakka putosi harteilta.

Näyte menee vielä tarkempiin tutkimuksiin. Niissä saattaa jokunen yksittäinen solu näkyä, mutta mitään isompaa tuskin löytyy. Toki on aina riski olemassa, mutta lääkäri puhui näytteen lupailevan hyvää. Hoito on siis purrut toivotulla tavalla!

Huomenna pitäisi olla tietoa myös labrakokeista ja puhumme myös tarkemmin lääkärin kanssa jatkohoidosta. Pikkuisen vielä jännittää, jos kuitenkin näytteessä on jotain. Suurin jännitys on kuitenkin takana. Ehkäpä ensi yönä nukkuu levollisin mielin.

P.S. Meidän neidilläpäs onkin tupla trisomnia! On trisomnia-21 ja leukemiasoluissa trisomnia-10. Jälkimmäisellä ei ole mitään merkitystä hoidon kanssa. Syöpäsoluissa kun on aina jokin muutaatio miksi ne alunperin lähtevät villiintymään.

8 kommenttia:

 1. Upeita, upeita, UPEITA uutisia!
  Nyt taas kaikki raajat ristissä ja kiharassa teidän puolesta!!! Kun kerkiät, skikkaa viestillä kun kuulette tohtorilta enemmän, mullon puhelin taskussa koko päivän.

  Voi että, nyt kun se ois nappinakki koko homma!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan MAHTAVIA uutisia! <3

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä viimein pakko tänne kommentoida, kun on niin mahtavia uutisia! :)

  Kaikki varpaat ja sormet ristissä, että tarkemmat tutkimukset tuo yhtä hyviä uutisia!

  VastaaPoista
 4. Nuo uutiset kuulostavat lupaavilta! Vaikka matkan varrella saattaa tulla mukaan myös ravistavia uutisia, on tärkeää muistaa silloin, että on hyvä merkki, jos hoito tepsii alusta lähtien.

  Valoa ja Voimia,

  VastaaPoista
 5. Jep. Hyvältä kuulostaa!!

  Meillä ollaan jo hoitoviikossa 7. Kahden viikon hoitojakson jälkeen tehty luuydinpunktio oli tulokseltaan erinomainen mutta... meidän tytön leukemian riskiluokitus nostettiin matalariskisestä keskiriskiin jonkin saakelin geenipoikkeaman vuoksi.. Lääkäri kertoi meille sen samassa lauseessa kuin kertoi näytteen olleen erinomaisen hyvä ja että lääkkeet purevat. Puri sitten tietenkin ikävästi tuo riskiluokituksen nosto.

  Tämä siis kahden viikon kohdalla joka teillä jo ohi!

  Meidän neljän viikon näyte oli myös löydökseltään oikein hyvä!

  Kaikkea hyvää ja voimia teille.

  VastaaPoista