tiistai 19. marraskuuta 2013

Ässän kuulumisia.

Onpas aikaa vierähtänyt edellisestä kerrasta, kun olen tänne ehtinyt. Aika menee kodin ja sairaalan välillä. Illalla on jo niin poikki, ettei ajatus liiku ja on painuttava pehkuihin, kun tytöt nukahtavat.

Ässä on voinut tasaisesti. Poika oli tänään jo 2305 g ja pääsi eilen eroon nenämahaletkusta. Hienosti jaksaa syödä itse kaiken. Varsinainen tissipoika on tämä kaveri. Hän on osannut alusta asti imeä tehokkaasti tissiltä. Pulloruokinta sen sijaan takkuaa, rytmitys on hukassa ja maitoa valuu liikaa suuhun. Poika on ihan väsy pulloruokinnan jälkeen. Jos kotona ei enää tarvita ravintolisiä, jotka joutuu antamaan pullosta, lentää pullot meillä nurkkaan ja pikku poju saa olla ihan rauhassa tissimiehiä.

Sairaalassa meitä pitää tällä hetkellä löysä kurkunpää. Eli Ässä syvään uneen vaipuessaan pitää hengitystaukoja, koska kurkku on hypotoninen. Ihan tarkkaa selitystä en ole lääkäriltä saanut. Mutta tästä syystä hän tarvitsee Optiflow-viiksiä kovilla virtauksilla. Melko puskista tuo juttu tuli. Puhuttiin jo kotiinpääsystä, kun yhtäkkiä tämä taival venyi määrittämättömän pitkäksi. Olo on ollut aika epäuskoinen. Joka lapsen kanssa saa virua sairaalassa eikä mikään näytä menevän helpoimman kautta. Alan jo itsekin epäilemään, että meidän elämä on hyvä vitsi tai huono teevee-sarja. Eihän meno voi tälläistä olla aina.

Onneksi tämä tilanne korjaantuu kasvun myötä, mutta kukaan ei osaa ennustaa millä aikataululla. Loppu viikosta tehdään unipolygrafia, jossa nähdään tarkemmin tilannetta. Tänään laskettiin virtauksia kuudesta litrasta neljään, ajatuksella, että katsotaan miltä hengityskäyrät näyttävät. Josko poju olisi sen verran jo kasvanut, että pärjäisi pienemmilläkin virtauksilla. Toivon kovasti, että tilanne olisi jo edistynyt.

Koitan ehtiä kirjoittaa lisää tarkemmin missä mennään. Nyt kutsuu pieni tissitakiainen <3

18 kommenttia:

 1. Odottelinkin jo kovasti kuulumisia! Kyllä teitä koetellaan pidemmän kaavan mukaan, mutta toivotaan ja uskotaan, että tämä vaihe menee nopeasti ohi ja pääsette normaaliin arkeen ja elämänrytmiin. Voimia kovasti!

  Lilli

  VastaaPoista
 2. Vähän jo malttamattomana odottelinkin tietoa että mitä teille kuuluu!! Voimia nyt vieläkin ja toivotaan että kaikki menee hyvin!!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tilanne pikkuhiljaa korjaantuu.Meidän pikkuinen syntyi samoilla viikoilla (tarkalleen 30+2rv). Kotiin pääsi tasan 35rv ja painoa oli silloin 1980g) .Noita ravintolisiä jouduttiin kyllä käyttämään pitkään ja koin sen hankalaksi kun vauva kanssa söi jo hyvin rinnalta ja maitoa tuli.Syöttää piti kotonakin tasaisesti kolmen tunnin välein (tiheämminkin toki sai syödä) ja aina piti laskea että 4 pussia ravintolisää piti saada menemään vuorokauden aikana (noin puoli pussia per ateria) ja kun se piti vielä sekoittaa tiettyyn määrään maitoa niin aika puljaamista oli.Jouduin siis paljon lypsämään ja antamaan maitoa pullosta sen takia.Jossain vaiheessa sitten maidontulo vähenikin ja vauva söi osin rinnalta,osin lypsettyä äidinmaitoa johon lisättiin ravintolisää ja osin apteekista saatavaa Premilon-korviketta.Me jouduttiin käyttämään tuota ravintolisää siihen asti kun painoa oli 4kg.Ensin sanottiin että 3.5 kiloon saakka,mutta jälkitarkastuksessa sitten määrättiin vielä jatkettavaksi.Niin ja sitten vielä tuli kuvioon refluksitauti,pulauttelut ja maitoon jouduttiin lisäämään sellasta sakeuttamisainetta.Vähän oli erilainen alku kuin esikoisen kanssa joka söi alusta lähtien vain ja ainoastaan rintaa omaan tahtiinsa.Mutta usko pois,kyllä tilanne pikkuhiljaa varmasti helpottaa teilläkin.Voimia arkeenne!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on odoteltu lisäkuulumisia ja vihdoin niitä tuli, kiitos.
  Ihan on jo eri näköinen Ässä, tullut lihaa luitten päälle. Ja ihana hymy, melkeinpä nauru (vaikkei vissiin viellä tuon ikäisellä (?)

  Nyt maltan taas täällä odotella, kun tiedän ettei mitään kamalaa ole, vaikka hidastusta ja harmia riittääkin.
  Jospa se elo vielä yllättäisi ja muuttuisi teidän perheen suhteen mukavammaksi. Onhan se tähän asti ollut yhtä vuoristorataa ja kummitusjunaa.

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus pientä! Kasvamista pienelle ja voimia vanhemmille! Joko siskot on veljeä nähneet? Ja miten menee päikkyrin kanssa?

  VastaaPoista
 6. Ihana kuulla, että Ässä voi hyvin! Toivottavasti saatte pojan jo kohtapuoliin kotiin. Mahtavaa, että pojasta on tullut tissitakiainen :) Siitä on varmasti pienen hyvä lähteä ponnistamaan.

  VastaaPoista
 7. Mitä teille kuuluu?

  VastaaPoista
 8. Hei! Hyvää joulua teille! Toivottavasti Ässäkin on jo kotona. Elina

  VastaaPoista
 9. Hei ja rauhallista joulua!

  Kuulumisia jo odotellaan, toivottavasti teillä kaikki hyvin. <3

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Mitä teille kuuluu? :)

  VastaaPoista
 11. Hei, mitä kuuluu? Hyvää Uutta vuotta teidän perheelle!

  T: Anna

  VastaaPoista
 12. hei. onko blogin päivitys tauolla? en malttaisi millään odottaa uusia kuulumisia ;)

  VastaaPoista
 13. Mitähän teille mahtaa kuulua?

  VastaaPoista
 14. Hei! Mitä teille kuulu?

  VastaaPoista
 15. Hei! Olisipa tosi kiva kuulla miten teillä menee! Miten kaikki jakselette? Anne

  VastaaPoista
 16. Aurinkoista helmikuuta! Minustakin olisi kiva kuulla, mitä teille kuuluu.

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti teillä on kaikki hyvin!

  VastaaPoista