tiistai 7. helmikuuta 2012

Myssykamppis 2012

On aika startata uusi myssykamppanja ilahduttamaan Kympin lapsia. Lastenklinikan K10 ja S10 osastoilla hoidetaan syöpää sairastavia lapsia. Hoidot ovat rankkoja ja pitkäkestoisia, syövästä riippuen jopa vuosia. Lapset viettävät paljon aikaa sairaalassa eristyshuoneissa. Kotonakin eristyselämä jatkuu eikä infektioriskin takia lapset pääse julkisille paikoille. Elinympäristö on siis kovin rajoittunut lapsen sairastaessa syöpää.

Alun alkaen ajatus lähti, kun oma lapseni sairastui leukemiaan. Surin jo etukäteen kovasti Neidin hiuksien tippumista. Tokaisusta: "Tarvitaan myssy vuoden jokaiselle päivälle sulostuttamaan Neidin päätä." innoitti Vinkeän äidin aloittamaan kampanjan, jotta Neidille saataisin tarpeeksi myssyjä. Kampanja otti tulta alleen niin hyvin, että siitä riittä myssyjä, huiveja, pipoja ja hattuja jaettavaksi kaikille osaston lapsille. Nyt tuosta kampanjasta on jo puoli toista vuotta aikaa ja paljon on uusia lapsia tänä aikana osastolle hoitoon tullut.

Polkaistaan siis käytiin uusi kampanja: Myssykamppis 2012.


Kampanjan tarkoitus on kerätä Lastenklinikalla syöpähoidoissa oleville lapsille myssyjä, hattuja, pipoja, huiveja tai lippalakkeja. You name it. Sulostuttamaan ja ilahduttamaan kaikkia hiuksettomia Prinssejä ja Prinsessoja. Osastolla hoidetaan lapsia alle vuotiaasta 17 vuotiaaseen asti. Tervetulleita ovat siis kaiken kokoiset ja näköiset sekä tyttöjen että poikien myssyt.

Myssy voi olla itse tehty: ommeltu, neulottu tai virkattu, tai se voi olla ostopipo. Ajatus on tärkein. Infektioriskin takia kaikkien myssyjen ja huivien tulee ehdottomasti olla käyttämättömiä. Siten myös itse tehdyt myssyt tulee tehdä uusista materiaaleista. Mukaan voi liittää pienen tervehdyksen, jos haluaa.

Kampanja alkaa tänään 7.2.2012 ja päättyy 15.3.2012. 

Myssyt voi lähettää osoitteeseen:

Myssykamppis 2012
Poste restante
01800 Klaukkala

Jätäthän puumerkkisi kommentteihin puketin lähetyksestä, niin tiedämme käydä sen noutamassa postista, kiitos.

Kampanjan edistymistä voit seurata minun tai Vinkeän äidin blogista. Kiitos jo näin etukäteen kaikille kampanjaan osallistuville. Näin voimme ilahduttaa montaa perhettä rankkojen aikojen keskellä.

P.S. Kampanjan voi linkata minun blogistani tai Vinkeästä Väkkyrästä omaan blogiinsa, jos haluaa. Mutta toivoisimme, että tämä kampanja olisi helposti ja nopeasti jäljitettävissä suoraan alkuperäiseen kampanjaan. Tämä siksi, että kaikki kampanjaan osallistuvat tietäisivät mistä todella on kyse eikä kampanja muuttuisi epämääräiseksi kiertokirjeeksi. Siten myös toivomme, että tämä kampanja ei lähtisi kiertämään Facebookissa  kiertoviesteinä, vaan yritetään pitää se hallittavissa. Kiitos ja kumarrus.

Täältä voit kurkata edellisen myssykampiksen satoa:

Myssykamppis 2010

Valtava pipopino viimein rantautui osastolle asti. Laatikon reunat eivät riittäneet vaan pipot, myssyt ja huivit pursuivat yli äyräiden. Tänään laatikolla kävi kova kuhina, kun vanhemmat ja lapset yhdessä valitsivat mieleistään pipoa Prinsseille ja Prinsessoille. Ilmeet olivat iloisia ja pipopino hupeni ihan silmissä. Eräs pikku-Neiti osastolla ihastui niin vaaleanpunaiseen prinsessa-pipoon, että ei suostunut sitä ottamaan pois päästään. Se on kuulemma ollut jo kaksi päivää päässä. Kampanja on siis onnistunut todella hyvin ja iloa ovat jakaneet jokainen kampanjaan osallistunut! Kiitos jälleen kerran kaikille! Kampanja jatkuu ja pipoja voi edelleen lähettää.3 kommenttia:

 1. http://vinkea.blogspot.com/p/myssyprojekti.html

  Vinkeän sivuilla on nähtävissä myös edellisestä myssykamppiksesta tietoa.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys! Minä ja siskoni osallistuimme Myssykamppikseemme lähettämällä pipoja yllä mainittuun osoitteeseen. Siskoni lähetti siiliaiheisen pipon viime viikolla Nokialta ja minä 8.2. neljä pipoa Joensuusta. Ovatkohan ne tulleet perille? Terv. Katja Pirinen

  VastaaPoista
 3. Heippa, myssyt ovat tulleet perille. Jahka saan kuvattua myssyjä, teen ihan oman postauksen tulleista myssyistä.

  VastaaPoista