torstai 7. kesäkuuta 2012

Neiti

Neiti auttaa äitiä suunnitelemaan uutta terassia.

Eilen oli lääkärikäynti kympillä. Nykyisin käymme vain kerran kuussa lääkärillä, jos ei mitään ihmeellistä tule matkan varrella. Verikokeetkin otetaan vain kerran viikossa tai joka toinen viikko, riippuen sen hetken veriarvoista. It-lääke, eli selkäydinnesteeseen laitettava Metotrexaatti, tulee kahdeksan viikoin välein. Muuten popsimme pillereita kotona. Elo tuntuu alun hullun myllyyn verrattuna varsin tavalliselta ja rauhaisalta. Ei enää sovittuja osastojaksoja tai jatkuvaa verikokeissa laukkaamista. Tämähän on jo melkein lomailua. 

Neidin näkemys. Aika hieno ja värikäs.
Tässä välissä ehtii jopa unohtamaan koko leukemian. Se ei ole koko ajan mielessä kummittelemassa ja maalamassa maisemaan mustaksi. Mutta nämä lääkäri- ja sairaalakäynnit nostavat taas mörön pään pystyyn. Muistaa, ettei Neiti vielä ole selvinnyt puhtaille papereille. Että taivalta tässä on vielä pitkä pätkä edessän ennen kuin voi todella huokaista helpotuksesta. Eilinenkin käynti muistutti, että Neiti on kuolemanvakavasti sairas. Ahdistus puristi rintaa ja pelotti.

Syksyllä vilahtanut jäännöstauti on vienyt luoton äidiltä. Sokean luoton siihen, että tauti todellakin selätetään. Toivon sitä, täydestä sydämestä. Moni asia tuntuu täysin merkityksettömältä toiveeseen nähden. Ja siihen, että saan tuon tytön vielä pitää luonamme. Pikkuisen luottoa on tullut takaisin lyppien oltua vilahduksen jälkeen puhdas, mutta samaa luottamuksen tasoa en taida enää saavuttaa. Pelko on takapuolessa. Ääneen ei uskaltaisi sanoa, että nyt menee hyvin, jottei se kolahda heti nilkkaan. Pelkkään manaavani huonoa onnea uskaltamalla sanoa asioiden olevan nyt hyvin. Vaikka tärkeää olisi osata nauttia tästä tilanteesta ja murehtia vasta sitten, kun siihen on syytä. Mutta, ehkä tämä mörkö on vain niin suuri, karvainen ja pelottava, että se koko ajan varjostaa onnea. Toisinaan vain pienen ohuen pilven riekaleen verran. Toisinaan synkän ukkospilven verran.


Taika toimi laskin vastaavana. Toistaiseksi terassin mittasuhteet ovat täsmänneet.

Lääkärikäynnillä kaikki oli kuitenkin hyvin. Lääkemäärät ovat nyt sopivat ja veriarvot ovat pitkään pysyneet tasaisesti tavoitearvoissa. Jatkamme siis Merkaptopuriinilla ja Trexanilla. Lääkärikin totesi, että Neidistä huomaa voinnin olevan hyvä. Vauhtia ja menoa vastaanotolla riitti. Tämä lääkäri näkikin viimeksi Neidin silloin, kun oli kovaa pahoinvointia sytostaateista. Hän sanoi, että ero on suuri. Kiva kuulla lääkärinkin suusta, että Neiti näyttää hyvinvoivalle ja pirteälle.

8 kommenttia:

 1. Heips!

  Kuulostaa niin niin tutulta, tänään mietin jälleen ihan samalaisia. Eilenkin mietin ja vähän viime viikollakin mietin. Kävi moinen toissaviikollakin mielessäni... Mitä uskaltaa ja kuinka paljon, uskaltaako ollenkaan....
  Ja sitä rataa.
  Tämä rooli meille on annettu.
  Syvähkö huokaus...

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä rooli meille tosiaan on annettu eikä nyt muuta voi. Mutta kyllä se pelko istuu varmasti pitkään olkapäällä ennen kuin uskaltaa jo luottaa tulevaan.

   Tsemppiä ja hyviä vointeja!

   Poista
 2. Onneksi tulokset on olleet hyviä. Toivottavasti myös teidän (ja Tiinan perheen) mieli joskus pystyy olla ja elää luottavaisemmin. <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun kaikki hyvin. Onkohan meillä kuukauden päästä taas peräkkäiset ajat ;) Enskuun 3pv.

  Mulla on nyt sellainen superpelko taas päällä eilisten uutisten vuoksi ja menin sitten vielä googleilemaan niistä muutoksista mitä Villellä oli, ja joka sivusto vei kohtaan "luulymfooma". Vaikka puhutaan nyt lääkkeiden aiheuttamasta ongelmasta, niin tämähän nyt vasta kivaa on kun tuo lymfooma seikkailee tuolla sanojen välissä. Kai se on soitettava kympille ja kerrottava huolensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sait lääkäri kiinni kympiltä. Ootte ollut paljon ajatuksissa ja täällä niin toivotaan ettei nyt mistään uusimisesta ole kyse. Ihan tarpeeksi vakavaa on jo tuo lääkkeiden aiheuttamat ongelmat.

   Tsemppiä ja voimia. Olette kovasti ajatuksissa!

   Poista