lauantai 5. marraskuuta 2011

Odottavan aika on pitkä

Pieni söpöläisemme kotiutui eilen iltapäivällä. Reissuun tuli pieniä mutkia matkaan ja suunnitelmat vaihtuivat perjantai aamuna.

Perjantai aamun verikokeista paljastui, että neutrofiiliarvo oli tipahtanut yön aikana reilu 300 pykälää, ollen 500 pinnassa. Lääkärit konsultoivat anestesialääkäriä katetrin vaihdon kiirellisyydestä. Tultiin tulokseen, että asialla ei ole niin kiire, ettäkö noin huonoilla soluarvoilla lähdettäisiin operoimaan. Tuo vaihto kun on suhteellisen suuri operaatio. Napukalla ei juuri vastustuskykyä noilla arvoilla ole ja vaikkapa sairaalabakteerin pääsy verenkiertoon olisi melkoisen hazardi juttu.

Onneksi kuitenkin lyp saatiin otettua ja vastausten odottelu ei venynyt pidemmälle. Jännitin jo kovasti jahkako he aikovat perua myös tuon lypin. Kaikeksi onneksi ei! Nyt vain odottelemme ja jännitämme vastauksia. Asia taitaa olla nyt herran hallussa. Ensi viikolla saamme jo joitain tuloksia, mutta kaikkinensa tässä tarvitsee noin 3-4 viikkoa odotella viimisiäkin vastauksia. Tällä kertaa en taida uskaltaa huokaista ennen kuin kaikki on vastattu. Niinhän se pommi viimeksikin tipahti juuri kun oli kerennyt rauhoittua.

Nyt on jälleen kaikki lääkkeet tauolla veriarvojen elpymiseksi. Ensi viikon perjantaina on uusi yritys katetrin vaihtoon. Toivottavasti onnistuu, muuten siirtyy seuraavan hoitojakson aloittaminen.

Ensi viikko on taas tapansa mukaan jo täynnä Neidin menoja. Maanantaina meillä on puheterapeutti, tiistaina verikokeet, keskiviikkona viittomaopettaja, torstaina  verikokeet ja perjantaina osastolle. Jos fyssari on tervehtynyt, paukkaa hänkin johonkin väliin viikkoaikatauluamme. Leppoisaa tämä kotielämä, eikö?

Luettua: Mario Reading, Mayaennustus.

2 kommenttia:

  1. Totisesti kuullostaa hurjalle. Ei oikein ole sanoja kuvaamaan miten tahtois ettei pahin toteutuis, mutta toivottavasti ihan kaikki, siis kaikki mahdollinen tehdään, että parannuskeino löytyis.
    Merja

    VastaaPoista
  2. Kiitos Merja. Minäkin toivon, että Neiti vielä tästä paranee. Muuta vaihtoehtoa ei minulle ole olemassa!

    VastaaPoista