maanantai 30. tammikuuta 2012

Atopia utopia

Tänään oli vihdoinkin liäkäri pikkuisemman ipanan iho-ongelmista. Loistavien uutisten kera kotiuduimme tuolta reissulta. Juttelimme tovin lääkärin kanssa mitä olemme syöneet, miten iho on reagoinut ja miten olemme sitä hoitaneet. Nakupöllönäkin pienempi esiintyi lääkärin edessä esittelemässä ihoaan, joka on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Muutama pikkuinen atooppinen läiskä kukkii jaloissa. Lopputulema oli, että allergioita ei tällä hetkellä epäillä. Kyseessä on vain atooppinen iho, eikä edes paha sellainen.

Nyt saamme alkaa antamaan ruokia taas normaalin neuvolaohjeen mukaan. Huoli pikkuisen ruokavaliosta onkin kolkutellut takaraivossa. Uusia ruokia kun emme oikein ole päässeet kunnolla kokeilemaan ihon lehahtelun ja ruokavalion karsimisen takia. Mutta nyt ei enää tarvitse uutuutta maistella kahta viikkoa ennen seuraavaa, vaan ihan normaalisti kolmen päivän välein voimme uusia kokeilla. Jos joku ruoka lehauttaa ihon, jätämme sen pois hetkeksi ja kokeilemme jonkun ajan päästä uudelleen. Jos ongelmia tulee perus ruoka-aineissa, eli maito, viljat, kala, kananmuna ja meillä soija, pyydämme uuden lähetteen lastenlääkärille. Muuten pärjäämme ihan neuvolalääkärin hoivissa.

Maitohan on ollut korvikkeen muodossa jo vuoden alusta takaisin käytössä ja mitään ongelmia ei ole tällä kertaa ilmennyt. Kalatkin saimme menestyksekkäästi takaisin. Uutta on ollut soija ja kaura. Kaura aloitettiin viime viikolla samaan aikaan kuin ilmat kylmeni ja jalat läiskiintyi. Emme siis tienneet kummasta oli kyse. Mutta nyt näyttäisi, että iho pysyy siistinä vaikka kauraa edelleen annamme.

Prick-testitkin päädyttiin jättämään välistä, koska allergioita ei epäillä ja ne eivät vielä näin pienellä välttämättä ole luotettavia.

Tästä on hyvä jatkaa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä että iho näyttäisi pysyvän siistinä - näyttää pikkuinen vielä hivenen suloisemmalle kun iho on nätti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko enää suloisemmaksi muuttua? :)))

      Poista