torstai 19. tammikuuta 2012

Sairaalaseikkailu

Sairaalassa pyörähdetty. Vuorossa oli kuukausittainen lyp. Jännitykseltä ei tälläkään kertaa säästytty. Hetalkuunsa huomattiin, että katetri on totaalisen täydellisen tukossa. Ei inahtanutkaan. Tippakin olisi pitänyt saada kiinni, aikanaan olleen hypoglykemian takia. Paastota ei siis saisi pitkään ilman tippaa.

Onneksi nukutussalissa muutettiin päiväjärjestystä ja Neiti pääsi seuraavaksi listalle. Hoitaja tuli sanomaan, että Neidille laitetaan sitten osastolla odottaessa viggo. Neidille, jonka suonia ei viimeksi meinattu löytää edes nukutuksessa. Kylmä hiki puski pintaan, kun kuvittelin sitä ronkkimista ja pistämistä mikä oli taas luvassa. Eiei, ei saa Neitiä moisella kiusata. Anestesialääkäri kaikeksi onneksi päätti, että hän laittaa tipan, koska siinä on ollut hankaluuksia. Niin se pieni sitten haettiin saliin ja äitiä kylmäsi tosissaan tiedossa oleva operaatio. Itkuisena soitin isille, että meidän pientä taas kiusataan ja takaisin taidan saada punasilmäisen ja itkuisen tytön.

Puolentoista tunnin päästä sain tytön takaisin. Ja ihan mahdottoman pirteänä. Silmät oli kirkkaat, ei yhtään itkuiset eikä yhtään sen näköiset, että olisi ollut nukutuksessa. Ihana anestesialääkäri oli päättänyt humauttaa kaasulla toisen ensin uneen ja vasta sitten laittaa viggon. Ja, koska kaasua käytettiin nukutukseen, ei unimaitoa tarvittu suoneen yhtä paljon lyppiä varten, joten Neiti tokeni nopeasti operaatiosta. Huojentunut oli olo uutisesta.

Katetria sen sijaan ei saatu toimimaan. Sitä oltiin liuotettu raa'alla hepariinilla ja puristeltu ja ihmetelty. Ei tulosta. Jollain konstilla oli katetriin saatu noin kolme milliä hepariinia vielä kerran ennen kuin Neiti palautettiin äidin hoiviin. Sillä välin kun söimme ja seurasimme Neidin vointia kotiin pääsy mielessä, annettiin hepariinin vielä kertaalleen muhia. Ja se lopulta tepsi. Katetri aukesi! Huh helpotusta.

Sairaalassa seurailin tuon neitokaisen touhuja. Ihana oli sivusta seurata kuinka hän puuhasi muiden lasten seurassa erottumatta sen kummemmin joukosta. Voimien palautuminen on palauttanut meille sen normitytön, tavallisen, puuhakkaan kolmivuotiaan. Sydämenkin pakahtumista oli luvassa kun äiti palasi tauolta takaisin osastolle. Neiti se kävellä tepsutteli minua vastaan osaston käytävällä. Sydän melkein halkesi ylpeydestä ja onnesta. Meidän Neiti. Kävelevä Neiti.

5 kommenttia:

 1. teidän kööri se ei säästy jännitykseltä.

  Mutta megasuurijättikokoinen JIIPPIIIII-huuto kävelylle. Hienoo, upeeta, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän käy aika pitkäksi, kun on säännöllisesti sydämen tykytyksiä luvassa :)

   Äitikin huutaa JIIIPPIIII kävelylle. Vielä varmaan aika monta kertaa ja pääsette suorastaan kyllästymään aiheeseen :D

   Poista
 2. :/ ei näihin osaa oikein sanoa mitään..

  ...vähemmän jännitystäkin tosiaan olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en pane yhtään hanttiin, jos nyt menis loppuaika asiat putkeen ja ei tulis yhtään jännitystä. Siitä haaveillessa.

   Tämä pitkäaikainen stressi vielä tekee sen, että elimistö ei enää tunnista pientä stressiä. Kun jotain tulee, kilkattaa meidän vanhempien kellot heti satasessa. Illalla oltiin molemmat taas ihan poikki ja päitä särki, kun jännitys laukesi. Mutta kaikeksi onneksi Neitiä ei sitten hereillä pistetty ja hän oli autuaan tietämätön asiasta!

   Poista
 3. Hienoa, että lopuksi kaikki sujui, vaikka olikin mutkia matkassa urakalla!

  VastaaPoista