torstai 18. lokakuuta 2012

Kerrossänkyyn?Yöpohdinnoita. Jossain kohdin tässä olisi tarkoitus siirtää Taikakin nukkumaan lastenhuoneeseen. Toistaiseksi tuo on vielä nukkunut äidin ja isin viekussa, pinnasängyssä tosin. Äiti on siirtoa jo jonkin tovin tässä pohtinut, mutta toistaiseksi se on kaatunut kahteen asiaan.

Lasten kerrossänky LIISA 2
Tämä Suwemin Liisa 2 -kerrossänky näyttäisi varsin passelilta.
Pituus on 155 cm, joten se ei veisi kauheasti tilaa. Yläsängyn turva-
laita vaikuttaa tarpeeksi korkealta. Mutta tikapuut saisivat olla
vinot, eivät suorat.
Kuinkahan helposti tässä Kalustekaupassa myy-
tävässä sängyssä on tuo liukumäki irroitettavissa.
 Päiväsaikaan se vie liikaa leikkitilaa.
Ensimmäinen mikä jarruttaa on tutti. Taika ei suostunut luopumaan tutista, kun tuossa aikaisemmin koitimme. Meni sellaiseksi itkuksi, että totesimme siirtävämme asiaa vielä eteenpäin. Jotta tyttö olisi vähän isompi ja voisi luovuttaa tutin oraville/tontuille/joulupukille tms. Tutin tärkeys nukkumiseen yllätti, sillä sitä ei kaivata päivällä ollenkaan. Mutta yöllä onkin jostain syystä todella tärkeä.

Taika ryökäle ei vieläkään suostu yöllä itse laittamaan tuttia suuhunsa ellei se ole hänen kädessään. Ei etsi tuttia, vaan aloittaa suoraan melkoisen itkuvirsivalituksen. Kovaa. Jos hän olisi Neidin kanssa samassa huoneessa, niin taitaisi vain herättää tuolla suruvalituksellaan isomman tytön. Neiti kyllä tämän ikäisenä oli jo jonkin aikaa itse etsinyt tutin ja laittanut suuhun, jos sitä yöllä kaipasi. Eikös hänen pitäisi oppia kaikki asiat hitaammin kuin tavikset? ;)


L540 - ARZI jatkettava kerrossänky
Woodinetin kerrossänky olisi jatkevat ja se toimii
myös kahtena erillisenä sänkynä.
Toinen ongelma on sänky. Lastenhuoneeseen ei mahdu toista sänkyä. Ei edes pinnasänkyä. Kerrossänky tuntuu ihan utopialta tässä vaiheessa. Kumpikaan lapsi ei vielä ole valmis yläsänkyyn. Neiti kyllä siellä varmasti jo pysyisi hyvän laidan kanssa, mutta hän ei pääse sieltä itse pois eikä itse sänkyyn. Motoriikka ei riitä, ei vielä pitkään aikaan. Toimisiko liukumäki alastuloon apuvälineenä? Pienempi on sellainen itsemurhakandidaatti korkeilla paikoilla, että alashan sieltä tultaisiin. Konstilla tai toisella. Hänen päätään ei kauheasti huimaa kiipeillä tai seisoskella ties missä.
Tälläinen kulmaratkaisu voisi olla yksi vaihtoehto. Tosin ei
juuri tämän kuvan systeemi, vaan ostaisi pienen parven ja
sen alle jatkettavan sängyn. Näin jäisi istumatilaa aikuiselle-
kin ulostulevalle osalle. Kerrossänkyä kun emme halua kovin
korkeaa, koska Neiti on sinne nostettava, eikä lakanoiden
vaihtokaan ole taatusti helppoa kovin korkealle.Erilaisia ratkaisuja olemme miettineet, mutta mikään ei ole vielä ihan kunnolla iskenyt. Fiksuimmalta on vaikuttanut aluslaatikko sängyn alle, joka vedettäisiin yöksi ulos. Mutta sekään ei ole ihan ongelmaton. Huone kun ei tosiaan ole hirmu iso, joten laatikko pitäisi jättää toisen sängyn viereen. Ja mitenkäs sitten sängystä pääsee pois kunnolla? Laatikon kautta? Onko se sitten turvallisuusriski? Laatikosta pääsee myös turhan helposti pois, joten nukuttamisesta voi tulla melkoinen ongelma. Ehkä se olisi vähän isommalle lapselle parempi ratkaisu.


Pieni, suuri ongelma. Ja virkistävää miettiä loppujen lopuksi näin jonnin joutavaa ongelmaa verrattuna muihin meidän ongelmiin, joita tässä on viime vuosina ollut :) Hyvinhän nuo yöt ovat näinkin sujuneet. Jos tätä flunssaa ei lasketa, nukkuvat molemmat lapset jo hyvin. Taika toisinaan tuttia parkaisee, mutta jatkaa kyllä uniaan samoin tein.

Vuodevaatelaatikko ALICE MA-23531
Sängynaluslaatikko sänkynä?
Olemme miettineet myös huoneiden vaihtoa. Vanhemmat pienempään ja lapset isompaan makkariin. Meidän sänky kyllä sinne juuri mahtuu. Mutta vaatekaapit jäisivät sitten väärin huoneisiin. Ja kun vielä olemme juuri molemmat makkarit mieleisiksi rempanneet, ei tekisi mieli heti niitä rempata uudestaan.

Miten kummassa muut ovat ratkaisseet sänkyongelman? Onko se suunniteltava itse sänkyratkaisu ja teetätettävä se puusepällä. Sillä äidin päässä on kyllä ajatus millainen tuo sänky voisi olla, vaan passelia ei näytä valmiina olevan.

6 kommenttia:

 1. Ihan ekaks: on se ihanaa, että teilläkin vihdoin ihan vaan tällaisia "maallisia asioista" pähkäiltävänä.

  Ootteko miettineet sellaista vaihtoehtoa kuin kaappi- tai seinäsänky? Harmittaa, että joku aika sitten heitin esitteen pois. (Tampereen Vuoreksen asuntomessuilla oli sellainen yhdessä kodissa tilavassa kodinhoito-monitoimitilassa). Jos ajatus ihan outo, tossa olis yks versio: http://teeitse.com/sisustus/kaappisaenky-tuo-lisaeae-lattiatilaa.
  Taikaa varten vois olla jokin parvi tai kerrossänky (josta nyt vielä ois liika korkeus pois) Myöhemmin sen alle sais leikki- tai askartelutilaa. Neidillä vois olla se seinäsänky, ni ei tarttis kiipeillä ylös eikä alas.

  VastaaPoista
 2. Mulla on haaveissa tulevaan kotiin sellainen ratkaisu, jonka näin Meidän Perhe- tai Kaksplus-lehdessä (en tietenkään tällä päällä mitään numeroa voi muistaa :/). Siinä lastenhuoneen lattialle oli rakennettu korokeosa, jonka alle tuollaiset aluslaatikkösängyt pystyi työntämään piiloon. Näin jäi leikkitilaa enemmän. Mutta tuo vaatii jo kohtalaisen kookkaan huoneen sinänsä, että mahtuu sängyn pituinen korokeosa ja sitten vielä mahtuu ne sängyt sieltä vetämään esiin... :)

  Toivottavasti löytyy kaikin puolin toimiva ratkaisu! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on tytöillä Rooperiikka-kerrossänky. Se on jatkettava malli eli ei vie mahdottomasti tilaa. Tikkaat on päivisin poissa, ettei tuo nuorimmainen mene sinne keikkumaan. Sekä ylä- että alasängyssä on hyvät laidat.

  VastaaPoista
 4. no tietty tulee mieleen se niementehtaiden klassikkokerrossänky. se on semmoi vajaa 150cm pitkä. ja siinä on molemmissa sängyissä kunnon pinnalaidat. kannattaa goolgettaa, ja kattella huutonetistä. hinnat on toisinaan aika suolasia, mutta esim. tori.fi:ssä oli kerran viidelläkympillä semmonen :)

  VastaaPoista
 5. toi viimeinenhän on ihana, jos yläsängyssä nukkuva tippuu niin on pehmeetä alla.. joko sänky tai sisko :D meil oli pojilla tuollainen Ikean malli, oli ihan näpärä

  VastaaPoista
 6. Meille ei vähän toisenlaisten erityisvaikeuksien vuoksi mistään hinnasta ikinä tule kerrossänkyä, vaikka asuisimme miten ahtaasti. Niinpä lasten oli mahduttava huoneeseen, missä oli huonekaluille tilaa noin 2x2,4 m kokoinen ala, muualla huoneessa oli ovien aukeamissuunta tiellä. Lapset nukkuivat L-muodostelmassa tuossa pidemmällä sivulla: isommalla 160-senttinen sänky pitkittäin ja sen vieressä noin 75x120 cm (jatkettava) sänky pienemmälle. Mahtuivat siihen just eikä melkein!

  Ahdastahan siinä oli, mutta näin jäi isoin leikkipinta-ala lattialle. Pienen sängyn löytäminen oli kyllä vaikeaa, useimmat jatkettavat sängyt ovat noin 90 senttiä leveitä.

  VastaaPoista