tiistai 30. lokakuuta 2012

Silmälääkärissä

Neidin silmälasit olivat päivityksen tarpeessa. Vuorossa oli silmälääkärillä käynti.

Reissu meni todella hyvin. Olen niin ylpeä Neidin käytöksestä. Ihmettelemään jäin miten kummassa Neiti muistaa vuoden takaisesta miten eri laitteiden kanssa tehtiin. Hän osasi ihan itse laittaa päänsä oikeaan paikkaan, kun silmiä katsottiin mikroskoopilla. Siinä pitää laittaa leuka telineelle ja nojata otsalla eräänlaista pantaa vasten. Samoin silmänpaineet ja vahvuudet saatiin katsottua tosta noin vain, Neiti katsoi juuri sinne minne piti ja antoi tutkia silmiään erilaisilla laitteilla. Äidin ei tarvinnut ollenkaan pitää kiinni tai ohjata päätä oikeaan suuntaan. Olen aivan äimänä. Minusta se on melkoisen hyvä suoritus neljä vuotiaalta.

Tuloksena oli pikkuisen vahvemmat lasit kuin viimeksi. Nyt molemmissa silmissä vahvuus on 4,5. Hajataittoa ei edelleenkään korjata laseilla. Peittohoito aloitetaan taas uudestaan. Se on ollut leukemiahoitojen takia tauolla, koska iho ei ole kestänyt teippejä. Nyt kokeillaan josko se jo kestäisi.


Lasit kävimme tilaamassa heti lääkärikäynnin jälkeen. Vaikka saimmekin klinikalta maksusitoumuksen jää maksettavaa ihan kiitettävästi. Maksusitoumukseen ei kuulu kovapinnoite linsseihin. Laseja ei oikeastaan voi edes kuvitella ilman tuota pinnoitetta. Ne olisivat kyllä naarmuilla alta aika yksikön. Sangoiksi valittiin malli, joita voi väännellä ja käännellä reippaammin niiden hajoamatta. Hintaa tulee niillekin, mutta kestävyys on varmasti parempi ja siten lasit pitkäikäisemmät.


Kuvia uusista laseista luvassa jahka saamme ne kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti