maanantai 1. lokakuuta 2012

Lääkäripäivä
Tänään oli taas kuukausittainen tsekki. Hirmuinen ahdistus puristi rintaa kun menimme lääkäriin. En osaa sanoa edes miksi, koska tiedossa ei ollut vielä mitään ratkaisevaa tähän tilanteeseen. Lyppihän otetaan vasta keskiviikkona.

Verikokeiden otto oli jo sykettä nostattavaa. Tällä kertaa otettiin myös hyytymistekijät ja niitäpä ei saa sormenpäästä. Ja suonta ei tietenkään löytynyt. Neiti kiemurteli, itki ja katsoi minua anovasti: "Äiti, pelasta minut!". Ihan kamalaa on pitää kiinni lapsesta ja yrittää rauhoittaa, vaikka toinen anelee poispääsyä. Sydänhän siinä särkyy. Näytettä ei saatu edes otettua. Molemmista taipeista koitettiin, onnistumatta. Onneksi labranhoitaja oli fiksu eikä kovin kauaa kaivellut taipeita ja suosilla antoi periksi. Sormenpäästä otettiin perusverenkuva ja siihen tyydyttiin.

Kaikeksi onneksi lääkäri oli sitä mieltä, että keskiviikkona lypin yhteydessä riittää, kun otetaan tuo näyte. Oikeastaan, sitä yritettiin nyt ottaa ihan turhaan. Olisinpa tiennyt sen etukäteen...

Lääkärikäynti oli jossain määrin vanhempien hermoja rauhoittava. Lääkäri kertoi meille, että he lähtevät siitä, että Fish-tutkimuksessa vilahtanut positiivisuus on virhe. Kuulemma tuo tutkimus on sellainen, että siinä on omat haasteensa ja nyt vilahtanut määrä niin pieni, että menee virheen piikkiin. Toki uusi lyp otetaan, koska varmistettavahan se on. Mutta on kuulemma ristiriita siinä, että Fish on positiivinen, mutta PCR ei, joka on moninkertaisesti tarkempi tutkimus. Minä niin toivon, että he ovat oikeassa. Millään muulla ei ole tällä hetkellä mitään merkitystä. Kunhan seuraava lyp on puhdas! Kyllä tuo tieto poisti pahimman tuskan, mutta kokonaan ahdistusta se ei onnistu poistamaan. Sitä vain pelkää oman lapsensa puolesta, sen varmasti jokainen vanhempi tietää ja ymmärtää.

Vihdoinkin saimme myös luvan lopettaa Klexanen piikittämisen! Huippuhyvä juttu! Neiti on kovasti kysellyt, koska piikittäminen loppuu. Olemme hänelle kertoneet, että katetrin lähdön myötä loppuu pistäminen, mutta kun hyytymislääkäri ei konsultointipyyntöihin syystä tai toisesta vastannut. Odotimme reilun kuukauden vastausta asiaan. Useita kertoja soitimme ja tiedustelimme, jahka tuo lääkäri olisi suvainnut vihdoinkin katsoa Neidin paperit. Onneksi nyt lopultakin pääsimme lopettamaan piikit.

Seuraava etappi onkin tuo keskiviikon lyp. Sitten alkaakin tulosten odottelu ja puheluiden pelkääminen.

14 kommenttia:

 1. multa muljahti ihan silmät ja sydän kun luin nuo lääkärin terveiset FISH:in virhemahdollisuudesta. Miten hyvä juttu, jos nyt niin voi sanoa, että se menisi sinne virheen marginaaliin. Sinne sen on mentävä, siihen uskon, sitä rukoilen ja tanssin poppatansseja.

  Ja onnea napapiikin lopettamisesta! Olipas nyt kyllä aika kiven takana moinen lupa, muistan kun juteltiin ja ihmeteltiin että mikä maksaa.

  Tsemppiä <3 Täällä ollaan, kaikki ristiinmenevät ristis ja poikittainkin. Ootte mielessä, halauksia nakeroille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäreiden on PAKKO olla oikeassa, muuta vaihtoehtoa ei kelpuuteta!

   Kumman vaikeaa se todella oli, että yksi lääkäri ottaa kantaa tuohon piikittämisen lopettamiseen. Mutta onneksi se loppui, vaikkakin kesti vastauksen saaminen.

   Poista
 2. Mielessä ja rukouksissa olette täälläkin suunnalla. Voimia! T. Tanja

  VastaaPoista
 3. Mä olen monesti blogiasi lukenut, myös viime aikoina. Kovasti toivon parasta! Voimia tuleviin jännittäviin päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ja kiva kun käyt lukemassa!

   Poista
 4. Toivon todellakin, että se fish oli vain virhe. Harmitus myös Neidin turhalle pistelylle :( Kaikkea hyvää teille edelleen toivottaen, poikkeama <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mekin toivomme! Niin kovasti toivomme!

   Poista
 5. Tsemppiä lypin odotteluun! Onpa huonoa åalvelua, että lapsi joutuu odottamaan kuukauden napapiikkien lopettamisesta tietoa. Eiväthän ne mitäänm mukavia ole aikuisellekaan. Eikä kukaan huvin vuoksi vertansa ohenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on kohtuuttoman pitkä aika tuo kuukausi, että saa tietää lääkkeen lopetuksesta. Vieläpä kun se on ollut turha, joten verta on ohennettu huvin vuoksi.

   Onneksi kuitenkin pääsimme eroon piikistä!

   Poista
 6. Se on virhe, todellakin. Muista mitä me ollaan puhuttu. Mä kerron sulle joskus vieläkin tarkemmin, millaista säätämistä se FISHin tekeminen joskus on :) Ja kun PCR on nega, positiivinen (vähäinen vielä) FISH on kaiken järjen mukaan virhe.

  Nyt pikkuinen piinaviikko odotellessa tuloksia, mutta uskon että kaikki on hyvin. Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei kelpuuteta muuta vastausta kuin puhdas lyp!!!!

   Piinaviikko edessä, vaan tuo lääkärin kommentti onneksi vähän helpotti tätä jännitystä.

   Poista
 7. *huokaus* Voi kun tuo teidän niin IHANA tyttö saisi parantua pian. Hän on suloinen pieni. :) Voimia koko perheelle. Olette usein mielessä, vaikka en teitä muuten tunnekkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli hyvä mieli kommentistasi!

   Poista