tiistai 16. lokakuuta 2012

Päivystäjät

Huh huh. Taas on istuttu rupeama päivystyksessä. Tällä kertaa reissuun meni kuusi tuntia. Alan jo kovasti ikävöidä aikaa, jolloin joka nuhan takia ei tarvitse käydä Lastenklinikalla viettämässä koko päiväänsä. Jolloin flunssa olisi vain flunssa, kotona pois podettu.

Naperotkin ehtivät saada monta hermoromahdusta pienessä ulkoeristyskopissa. Nitistiin ja natistiin. Keskenään leikittiin ja sitten nahisteltiin. Tavarat lentelivät ja äidin paitaankin ehdittiin niistämään. Meno oli hulvatonta ja lopulta itkun ja kitinän sekaista marinaa.

Toki katetrin poisto on tuonut jo helpotusta flunssien sairastamiseen. Nykyisin kuume ei tarkoita automaattisesti antibioottia eikä heti ensimmäisenä tarvitse olla klinikalle ryntäämässä. Flunssa on jo reippaasti huolettomampi asia kuin vielä parisen kuukautta sitten. Mutta vielä on matkaa  siihen, että flunssa on vain flunssa tässä taloudessa.


Taisteluväsymystä on jo ilmassa. Mitä lähempänä hoidon lopetus on, sitä malttamattomampi on eikä jaksaisi enää odottaa. Haluaisi kaiken tämän jo olevan ohi. Toki matkan pituuskin taatusti vaikuttaa. Yli kaksi vuotta on pitkä aika mennä koko ajan äärirajoilla ja elää eristettyä elämää.

Miksi sitten olimme taas päivystyksessä? Flunssahan se on rantautunut meille. Jojoa valuu isommasta ja pienemmästä nenästä. Neidillä oli taasen laryngiitin oireita. Ei yhtä pahasti kuin viimeksi ja asentohoito sekä kylmä ilma on helpottanut kumeaa yskää sekä hengitystä. Mutta päätimme kuitenkin käydä näytillä, koska vastustuskyky ei ole normaali. Ettei vain pöpö ole jo matkalla keuhkoihin. Ihmettelin lääkärille kuinka meillä on heti putkeen jo toinen laryngiitti. Moista kun ei ole Neidillä ennen tätä syksyä ollut. Mutta kuulemma on ihan viruksesta kiinni, toinen iskee alemmas hengitysteihin, toinen ylemmäs.

Verikoetta taas otettiin ja perustutkimukset tehtiin. Onneksi veriarvot ovat hyvät ja serppikin oli vain 7 eli viittaa virustautiin. Säästyimme antibiootilta. Isoksi onneksi. Lääkettä Neitiin on tupattu jo ihan riittämiin. Torstaina taasen verikokeisiin ja perjantaina katsellaan onnistuuko maanantain nukutus. Silloin olisi luvassa it-sytostaatti.

Lääkäri ystävällismielisesti kurkkasi samalla Taikan korviin. Hän kun ei kuulu Lastenklinikan päivystyksen piiriin. Ei tarvinnut lähteä ajamaan seuraavaan päivystykseen. Onneksi korvat oli puhtaat. Itkuisuus johtuu muuten vain taudista. Ja voihan tuo räkäisyys aiheuttaa makuulla paineentunnetta korviin.

Nyt parannellaan koko poppoota kotikonstein.

6 kommenttia:

 1. No voi kökkendaali, toivottavasti tämä pöpö olisi liukkaasti poistuvaa sorttia sitten! Voin kuvitella, että haluaisitte jo sairastaa pikkuhiljaa "ihan vaan flunssaa..."

  Meillä on muuten läppäri ja Muumi-dvd:t mukana päivystyksessä, sen takia, että jo siellä venyy ja senkin takia, jos neito on huonommassa kunnossa ja on mahis joutua osastolle. Helpottaa kummasti.

  Pikaista paranemista molemmille pikkuneideille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on normaalisti leluarsenaali matkassa, mutta nyt lähdettiin jotenkin hosumalla ja lelut unohtuivat. Tietenkin. Noh, hengissä selvittiin tuostakin reissusta :)

   Poista
 2. Kuulostaa niin tutulta tuo päivystyksessä juoksemine, poika ja tyttö kun ovat molemmat herkempiä kaikille nuhille flunssille kun röörit ovat keskosuuden takia heikommat ja pienemmät :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, juoksua on sitten teilläkin. Päivystyksessä kyllä vierähtää aina tovi. Tsemppiä!

   Poista
 3. Harmillisen pitkiä päivystysreissuja teillä. Mutta mainiota, ettei nyt tarvinnut aloittaa lääkekuuria. Toivottavasti tauti jättää perheenne pian ja siirtyy toisaalle jylläämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä yleensä kestää, koska otetaan verikokeet ja ennen niiden vastauksia ei tehdä mitään päätöksiä. Ovat aina soluarvoista kiinni, mitä tehdään ja miten toimitaan. Niitä sitten odotellaan....

   Poista