sunnuntai 1. elokuuta 2010

Sairaus nimeltä Syöpä

Syöpä. Pelottava sana. Pelottava tauti.

En pysty sisäistämään, että Neidillä on syöpä. On helpompi puhua leukemiasta.

Syöpä. Sana, joka herättää jokaisessa voimakkaita tunteita. Sana, joka pelottaa. Sana, joka pysäyttää ihmiset, joiden elämää se koskettaa. Se syö ihmisestä elämän voiman, solu kerrallaan. Sillä on voima levittää ainoastaan tuhoa ympärilleen. Nakertaa. Kaluta. Tuhota.

Miten tuo pelottava tauti on voinut vallata pienen Neitimme elimistön? Miten verestä, elämää ylläpitävästä nesteestä, on voinut tulla tuhoava?

Niin pieni solu ja silti liian suuri, että pystyisin käsittämään. Ymmärtämään. Ei minun tytölläni voi olla syöpä. Eihän?

4 kommenttia:

 1. Te tarvitsette rukoustukea! Taivaan isä siunaa teidän pikkuneitiä, joka on suloinen lapsi ja Jumalan lahja teille. Jumala tietää vain teistä ja pikkuneidistä. Jumala näkee teidän sydämenne. Huuta Herraa! raamattupaikka psalmit 50:15 ja 91.

  VastaaPoista
 2. syöpä on kamala sana. sillä on hirveä kaiku ja sen maine on karsea. Itse päätin julistaa koko syöpä-sanan pannaan, koska tänäpäivänä syöpä on liian kolkko sana; hoitotulokset puhuvat paremmasta kuin mitä tuo kamala sanahirviö antaa olettaa.

  Voimia ja halauksia sinne. Isosti!

  VastaaPoista
 3. Kovasti taas voimia sinne tuon kaiken keskelle!

  VastaaPoista