keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pikapäivitys

Neiti on taasen osastolla. Nyt on vuorossa it-lääke, LYP ja sytostaattitiputus. Jännittää tuo LYP. Toivottavasti ei ole ylläripylläriä siinä tällä kertaa. Onneksi tässä on näitä juhlapyhiä välissä viemässä ajatukset vastauksen odottelusta muualle.

Pienemmällä taas on iho huonossa kunnossa. Viimeksi sitä jo keskospolilla näytin lääkärille ja epikriisissä luki, että sopisi atooppiseen ihottumaan, mutta äidin mukaan sitä ei suvussa esiinny. Mitään ohjeistusta en sen hoitoon saanut. Neuvolassakaan eivät oikein osaa sanoa juuta eikä jaata asiaan. "Rasvaa ihoa." Ainut ohje. No, nyt on rasvattu koko kroppaa perusvoiteella ja kuivia, punoittavia läiskiä rasvattu Locobase Repairilla. Läiskät saamme sillä kyllä pois, vaan niitä ilmestyy koko ajan lisää. Selkä on jo punoittava melkein kokonaan. Taistelu läiskiä kohtaan tuntuu epätoivoiselta.

Yötkin ovat muuttuneet melkoiseksi hulinoinniksi. Tissillä ollaan taas monta kertaa. Unissaan möngerretään ja nitistään. Vähän väliä herätään. Kutiseeko iho? Kovin on vaikea sanoa noin pienestä, kun ei osaa kertoa.

Huomiseksi on arvauskeskukseen aika. Sain äsken onneksi hoitajan kiinni keskospolilta ja hän lupasi jututtaa lääkäriä asiasta. Jos vaikka pääsisimme sinne suoraan. Keskosista tietävä lastenlääkäri kuulostaa hieman paremmalta vaihtoehdolta kuin arvauskeskuksen (välillä ei mistään tietävä) lääkäri. Peukut pystyssä, että pääsisimme sinne! Ja peukut pystyssä ettei tässä ole taustalla allergia, vaan iho on vain kuiva!

Nyt nokka kohti Lastenklinikkaa. Neidin luo <3

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti jo saitte ihonhoito-ohjeet. Sitähän se on, hajutonta rasvaista perusvoidetta mahdollisimman monta kertaa päivässä. Eikä siis parantavaa, vaan pelkästään oireita hoitavaa :( Jos oikein pahaksi äityy, niin 1% hydrocortisonkuureja (esim 1 krta päivässä viikon 1-1,5 viikon ajan muun rasvauksen lisäksi). Joillakin lapsilla ruoka-aineallergiat (tai tissittelijöillä äidinmaidon kautta tulevat lehmänmaito/muna-allergeenit) ovat vielä pahentamassa atopiaa, eli sitäkin kannattaa miettiä, jos ihottuma karkaa lapasesta rasvoista huolimatta. Ja pahimmassa tapauksessa sitten Iho- ja allergiasairaalaan näytille...

    Toivottavasti saatte kuitenkin ihottuman kuriin "kotikonstein"!

    VastaaPoista
  2. Saimme jo joitain ohjeita. Nyt odotan uutta soitoa lääkäriltä.

    Huomenna on neuvola, mutta luulen jääväni kyllä sitä kautta ilman apua. Taistelu jatkuu läiskiä vastaan!

    VastaaPoista