torstai 1. joulukuuta 2011

Turhakkeet ja parhakkeet

Asioita, jotka meidän perheessä on koettu parhaikkeiksi. Tavaroita, joita ilman emme tästä lapsiperheen arjesta olisi selvinneet.

-Kantoliina ja Manduca. Monen itkupäivän pelastus. Nyt kun napukat on vähän isompia eivät ole niin ahkerassa käytössä. Pirpanan ensimmäiset kuukaudet oli hyvin, hyvin ahkerassa käytössä. Kauppareissuilla on edelleen matkassa ja kuvausreissuilla jopa isompikin matkustaa toisinaan Manducassa, isin tai äidin selässä.

-Liivinsuojat. Paitoja on mennyt maidon pursuamisesta johtuen kiitettävä määrä pyykkiin. Liivinsuojista huolimatta. Mikähän olisi ollut pyykkivuoren korkeus ilman niitä?

-Teletapit. Kotinurkkien käydessä ahdistaamaan lapsukaista ja kun kaikki leikit on jo kokeiltu, toimii Teletapit aina viihdykkeenä. Ne myös antaa sopivan lepohetken vanhuksille päivässä. Edes isomman keskittyessä hetkeksi televisionääriin. Äiti ostaa toisinaan rauhallisen imetyshetken ollessaan yksin kotona lapsukaisten kanssa.

-Harsot. Joka paikan pelastajat. Hoituu puklut ja muut pikku roiskeet. Toimii myös oivallisina ruokalappuina Pirpanalle. Oikeat kun ovat jossain hyvässä tallessa Neidin jäljiltä. Niin hyvässä, ettei niitä löydy.

Turhakkeet. Tavarat, joita ilman olemme pärjänneet hyvin, emmekä perään ole itkeneet.

-Hoitopöytä. Neidillä oli ja silloin käytettiin. Nyt tuon pöydän paikalle tarvittiin enemmän kaappitilaa ja hoitopöytä sai väistyä. Jatkoi uuteen kotiin. Ja ilman on pärjätty eikä olla uutta kaivattu. Vaippa vaihtuu hyvin myös sängyn päällä, sohvalla tai leikkimatolla. Ei se ole niin justiinsa.

-Pinnasänky. Pirpana kun nukkuu meidän sängyssä. Turhake oli myös Neidin kanssa. Hän nukkui pinniksessä ekan kerran 7kk vanhana. Katsotaan koska tämä toka versio siirtyy sinne. Toisaalta, tuo sivuvaununa oleva pinnis toimii oivallisena yöpöytänä äidille, joten ei se ihan turha ole ;)

-Tuttipullot. Neidin kanssa. Ei koskaan suostunut niitä syömään. Ja arvatkaa ostinko sen parisenkymmentä pulloa jo ennen kuin Neiti syntyi, jotta on varmasti valmiina. Eikä niille tullut koskaan käyttöä. Kakkonen syö, joten tänä päivänä ei ole turhakkeita ja vihdoin nuo pullot käytössä. Suo äidille mahdollisuuden olla pidemmän välin poissa kotoa kuin vain imetysten välin.

-Sitteri. Semiturhake. Molemmat ovat syöneet siinä ennen syöttötuolia. Muuten ajaa meillä Arne-nallen penkin virkaa.

Tämän kakkosen kanssa on mennyt muutenkin paljon löysemmin rantein. Neidin kanssa otti kovasti selvää mitä pitää olla ja kuumeisesti hommasi kaiken maailman vipstaakeita ja välineitä, jotta vauva-ajasta selviää. Nyt kakkosen kanssa on huomannut, että aika harva tavara on sellainen, että se on ihan pakko olla. Uskaltaa luottaa enemmän omaan arvostelukykyynsä ja jo tietää mitä itse kokee tarpeelliseksi. Ei ole niin herkästi mainosten vietävänä.

Tästä listasta on ihan varmasti unohtunut jotakin. Sillä pää on sen verran pehmeä tänä päivänä. Ehkä tarpeellisten, mutta vielä hankittavien listalle pitäisi lisätä: äidille uudet aivot ;)3 kommenttia:

 1. Mainitsit juuri ne joita miekin pidän tärkeimpinä :) (paitsi teletapeista ei ole kokemusta).

  VastaaPoista
 2. Laita tenat liiveihin :D Mulla oli sama ongelma. Pidin 2-3 liivinsuojaa päällekkäin ja lisäksi muovitettu froteepala uloimpana. Sillä selvis :))

  VastaaPoista
 3. Riia-ruu: Meidän Neiti on ihan teletappi fani. Saakohan aivopestyä tämän pienemmänkin samalla linjalle? Meillä jopa nähdään unia teletapeista :) Yhtenä iltana istuin Neitiä nukuttamassa ja lopulta pikkuinen vaipui kunnolla uneen. Niin, että tutti tippui suusta. Ja heti ensimmäiseksi suusta kuului: "Pai!". Ei tarvinnut arvuutella mistä unta nähdään :)

  Kati: eiks ne tenat kuulunu housuihin? :D Kotona juu voi mennä vaikka missä viritelmissä. On minullakin ollut toisinaan pikkuhousunsuojia liiveissä imemässä. Mutta julkisella paikalla saattaa kovin kummallisen malliset tissit aiheuttaa hieman hämmenystä ;D

  Mulla toimi alkuun apteekista ostettavat liivinsuojat, jotka imi kuin sienet. Ja niissä se kosteussuoja kanssa piti. Kaupan suojat alkaa tosi nopeasti tihkuttaa kosteutta läpi, vaikka suoja ei ois ees kunnolla märkä.

  Onneksi maidontulo on jo tässä vaiheessa rauhoittunut ja ainoastaan imettäessä enää suihkuaa maitoa. Pyykkivuoren valloitus on jo paljon helpompaa.

  VastaaPoista