keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Lukeminen kannattaa aina

Lukuideoita vastaan otetaan. Tuo pikkuinen kun ei vieläkään osaa jäädä yksin sänkyyn nukkumaan, alkaa tämän äidin yö jo seitsemän-kahdeksan välillä. Uni ei siihen aikaa vielä silmään tule, joten lukemalla olen aikani monasti kuluttanut. Mielellään kuulisin vinkkejä lukemisen arvoisista kirjoista! Kiitos ja kumarrus.

12 kommenttia:

  1. http://wsoy.fi/yk/products/show/82673

    mielettömän hyvä! sain pokkarina tuon.

    VastaaPoista
  2. Piiat
    Stockett, Kathryn

    Piiat on loistava esimerkki siitä, miten hauskaa sivistyminen voi olla. Se on viihdekirja parhaimmillaan.
    Mari Paalosalo-Jussinmäki, Olivia

    ... imaisee lukijan tuntikausiksi mukaansa ja on siten pahaksi silmäpusseille ja parisuhteelle mutta hyväksi mielelle.
    Hanna Pesonen, Cosmopolitan

    HELMEILEVÄ BESTSELLER ARJEN PIENISTÄ RIKOKSISTA JA UROTEOISTA

    Mustat ja valkoiset elävät rinnakkain mutta toisiaan tuntematta Jacksonin Mississippissä. Mustille naisille opetetaan, miten valkoisissa kodeissa palvellaan ja valkoisille, kuinka aviomies napataan. Juuri muita vaihtoehtoja ei elämä etelävaltioiden naisille tarjoa 1960-luvun alussa.

    Vanhan maailman murtuessa parikymppinen Skeeter ei aio päätyä kotirouvaksi. Mustien kotiapulaisten elämästä kirjaa kokoavan Skeeterin hanke on vaarallinen: palkolliset pelkäävät työpaikkojensa puolesta eivätkä isännät halua kohdata elämänsä toista totuutta. Mutta roturajatkaan eivät voi estää aitoa lämpöä ja kiintymystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä menee taatusti luettavien listalle. Hiplasinkin jo sitä kaupassa mutten vielä raaskinut ostaa.

      Poista
    2. saisit multa suoraan liisiin!

      Poista
  3. Millaisista kirjoista tykkäät? Tässä aika kevyttä lukemista :)

    Hietamies Eve: Yösyöttö
    Rissanen Pirjo: Muistot
    Shaffer Mary Ann, Barrows Annie: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
    Hagena Katharina: Omenansiementen maku
    Kajsa Ingemarssonin kirjat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aikaslailla kaikkiruokainen. Kauhua en nykyään enää lue, koska se vie minulta yöunet. Perinteisiä rakkausromaaneja luen aika harvoin, mutta joskus tartun sellaiseenkin.

      Yösyötön juuri luin ja tykkäsin kovasti. Loput onkin uusia tuttavuuksia, joten pistetään muistilistalle!

      Poista
  4. Kaksi aika karua ja rankkaakin kirjaa: Ishiguron Ole luonani aina ja Lindqvistin Kuinka kuolleita käsitellään. Varoitan, että eivät ole todellakaan ihan semmoista mukavaa hömppää. Viimeksi itse luin Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta, hyvä sekin ja hiukan kevyempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, en peljästy vaikkei kevyttä hömppää olekaan. Molempi parempi.

      Tässähän onkin jo hyvä pätkä kirjoja. Muutamaksi viikoksi tekemistä. Kirjahyllyssäkin odottaa vielä muutama opus aukaisemista.

      Aloitin tänä vuonna lukupäiväkirjan pitämisen täällä blogissa. Sieltä voi kurkkia, jos haluaa itselleen lukuvinkkejä. Tosin, olen laiska ja huonokin sanomaan mitään kovin viisasta kirjoista, joten olen perinteisesti ne vain listannut.

      Sinne voi myös vinkata kirjoja, jos törmää kiinnostavaan. Himolukijana otan aina mielelläni vinkkejä kirjoista vastaan!

      Kiitos kaikille vinkeistä!!!!!

      Poista
    2. Pakko vielä lisätä: Torey Haydenin kirjat. Löysin sattumalta yhden kirjan töistä ja luin muutaman kuukauden aikana samlta kirjoittajalta neljä kirjaa. Kirjoittaja on itse työskennellyt ongelmalasten kanssa. Välillä kirjat ahdistavia mutta kaiken kaikkiaan melko nopealukuisia. Suosittelen!
      mm Hiljaisuuden lapset, Häkkipoika, Aavetyttö, Lapsi muiden joukossa.

      Äiti77

      Poista
    3. Haydenit on tuttuja ja koluttu tietääkseni jo kaikki. Ja aivan ihania kirjoja, vaikka tarinat sinänsä usein onkin rankkoja. Mutta niistä huokuu se, kuinka hän välittää lapsista. Osan oon lukenut jo kahteenkin kertaan.

      Poista
  5. Pakko vielä listata vaikka sulla lukemista jo riittääkin: Diane Setterbergin Kolmastoista kertomus on jännä, romanttinen (vaikkei niinkään rakkausromanttinen) ja loistavasti kirjoitettu kertomus kaksosuudesta. Ja sitten omaperäistä ja viisasta ja jännittävääkin tekstiä tuottaa Arturo Perez-Reverte. T. Katinappa alias mallamoija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Lisään listalle. Jos illat jatkuu samanmoisena eli pikkuinen ei osaa itsekseen nukkua, kerkeän vielä monen monituiset kirjat tässä lukea :)

      Poista