keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hiivatin hiiva

Se on täällä taas. Neidillä kiusana. Hiiva alapäässä.

Alkuvuonna se iski ensimmäisen kerran. Silloin oli flunssan takia päällä kahdet kovat antibiootit. Jotka ensin sekoittivat mahan ja tuo löysä tuotos taasen rikkoin pepusta ihon. Siihen rikkinäiseen ihoon sitten pääsi iskemään sieni. Aluksi sitä hoidettiin hurjana vaippaihottumana. Ei auttanut ja äiti epäili koko aika punoituksen olevan sienen aiheuttamaa. Mihin sitten lopulta päätyivät lääkäritkin. Kun lääkkeet olivat kohdillaan, alkoi punoitus nopeasti laskea.

Nyt tuo sieni sitten iski uudelleen. Tällä kertaa ei ole ollut kovia antibiootteja eikä ihokaan ole ollut rikki. Pari punaista nappulaa ensin ilmestyi ihoon. Seurailin niitä ja epäilin hiivan olevan tulossa. Sitten yhtäkkiä, parissa tunnissa, hiiva villiintyi ja koko iho meni jälleen punaiseksi. Onneksi saimme heti puhelimessa luvan aloittaa Diflucanin (sienilääke). Punoitus onkin alkanut jo laskemaan.

Ihmetyttää vain mistä kummasta tuo sieni on nyt villiintynyt. Suoja-antibiootti kyllä menee Neidille koko aika. Alkaisiko tuo yli puolentoista vuoden antibiootin käyttö nyt näkyä jo näin. Että oma bakteerikanta alkaa mennä sekaisin. Suussakin vilahti Neidillä sammas alkuvuodesta. Sehän on kanssa hiivan aiheuttama vaiva. Harvinainen tämän ikäisillä lapsilla. Täytyy varmistaa, että saisiko aloittaa maitohappobakteerit. Kaikkien sytostaattien kanssa niitä ei saa antaa.

Pelottavampi vaihtoehto on, että sisäelimet valtaa jokin sienikasvusto. Näinkin tiedämme käyneen. Kun vastustuskyky on huono, pääsevät elimistön omat bakteerit villiintymään. Pitkään tuo Diflucan menikin suojalääkkeenä Neidillä. Ettei näin pääsisi käymään. Nyt kevyemmillä hoidoilla sitä ei ole katsottu tarpeelliseksi. Vastustuskyvyn katsomaan pystyvän pitämään bakteeri ja sienet kurissa. Mutta nyt tämä uudelleen ilmaantunut sieni kyllä kirvoittaa taas kaikenlaisia ajatuksia ja pelkoja.

Voi voi. Sieni taatusti aiheuttaa Neidillekin kiusaa. Voisin kuvitella sen kutittavan. Kiusaa se aiheuttaa myös vanhemmille. Jännitystä mitä tämä nyt sitten tarkoittaa ja onko se ensioire jostain isommasta asiasta.

9 kommenttia:

 1. Voi raasua, toivottavasti lääkkeet auttaa pian!

  Mä olen tässä vuosien varrella huomannut että kyllä antibiootit joillain lapsillani on sekoittaneet suoliston ihan totaalisesti :/ Mutta minkäs teet jos on pakko antaa. Meillä ne on aiheuttaneet varmastikin suurimman osan allergioista joita on ollut vauva aikana. Siis niillä lapsillani jotka ovat joutuneet syömään ensimmäisen kuurin jo ihan pienenä vauvana. Esikoinen on syönyt elämänsä aikana (täyttää 15v) ehkä 2 kuuria ja on kyllä niin perusterve poika eikä mitään maha vaivoja ole ollut ikinä.

  Meidän erityistyttö taas söi ensimmäiset vuodet 2,5v kuuria kuurin perään. Kasvoi huonosti, käytiin klinikalla kaikki maailman tutkimukset läpi ja syytä ei löydy. Aloitin tehokkaan maitohappobakteerikuurin (Biolatte baby) tytölle ja kas kummaa, hän alkoi kasvamaan ja lihomaan. Liekkö syy maitohappobakteereissa, oliko hiiva villiintynyt suolistossa eikä mikään enää imeytynyt kunnolla? Ja mhb:t tappoi hiivaa? Sitä ei kukaan tiedä mutta meillä jatketaan sitä edelleen ja katsotaan kasvaako tyttö samaan malliin? :) Itse uskon mhb:n voimaan. ja jotkut varmaan pitää mua jo ihan hihhulina :D

  Toivottavasti se ei ole kuitenkaan merkki teillä mistään pahemmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä uskon myös maitohappobakteerien voimaan. Ja uskon myös, että jatkuvat antibiootit pistävät elimistö tasapainon sekaisin. En yhtään ihmettelisi, jos tämä on Neidin antibiootin tulosta. Niin kauan kuin hoidot jatkuu, menee myös tuo estolääkitys, joten eroon ei siitä vielä toviin olla pääsemässä.

   Katsotaan nyt miten sitten jatkossa. Jos näitä alkaa ilmaantumaan, voi olla että myös sienilääkitys estolääkityksenä aloitetaan uudestaan. Jospa tämä olisi vain huonoa tuuria ja enää ei moinen hiiva kiusaksi ilmestyisi.

   Onko muuten tuo Biolatte baby apteekista? Jos saamme luvan aloittaa, niin voisin meillekin ottaa tuollaisen tujumman valmisteen.

   Poista
  2. Tilasin sitä hyvinvoinnin tavaratalosta https://www.hyvinvoinnin.fi/
   Ja sen pitäisi olla kyllä todella hyvä mhb, meillä on kokeiltu ihan marketinkin, mutta tuo poisti ainakin meidän kuopuksen mahavaivat.

   Poista
 2. :( toivottavasti kyse ei ole mistään vakavammasta. Paranemisia neidille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa toivoo äiti. Onneksi peppu ei enää juurikaan punoita. Todella hyvin on tuo Diflucan auttanut. Ja nopeaan. Onneksi!

   Poista
 3. Tsao!

  Jännä, että tuo Diflucan on välissä lopetettu, sillä Reetalla se meni koko ajan suojalääkkeenä. Niin kunnes saimme oikean sieniepäilyn, johon olemme syöneet satoja ja taas satoja Vfend-tabuja. Tämä lopetettiin vasta nyt kuukausi sitten, kun se oli aloitettu juhannusviikolla. Sieni-infektiota Reetalta ei koskaan ole kokeilla löydetty, mutta keuhkojen pahkurat on sieneneä hoidettu.
  Aikoinaan... silloin kun tuplat olivat pieniä meillä meni antibiootteja Reetalle "kuin äidinmaidonkorviketta". Ensimmäinen korvatulehdus noin kolmen kuukauden kuluttua ja siitä kierre alkoi... Minun käsitykseni mukaan lääkket sekoittivat vatsan ihan totaalisesti, sillä kuureja meni muistaakseni seistsemän puolessa vuodessa. Kalenterista voi jo katsoa valmiiksi koska uusi tulehdus iskee, kun lääkket loppuivat (virhemarginaali alle 2 vrk). Raukka itki kaikki yöt ja korvien lisäksi syynä oli myös kipeä maha. Aikansa kun asiaa tutkittiin löytyi geeniperimän kautta mahdollisuus sairasua laktoosi-intoleranssiin, joten herkkiksemme reagoi jo siihenkin mahdollisuuteen.
  Kauhea kierre, toivottavasti saadaan Neidinkin kohdalla hallintaan, sillä sieni ja hiiva eivät ole kovin ihania kavereita :(

  Kuulolla jälleen Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelen tuon Diflucanin lopetusta. Ehkäpä ajatuksena on ollut säästää maksaa/munuaisia, kun lääkkeitä menee joka tapauksessa paljon. En tiedä. Veikkailua vain. Mutta aion ens kerralla lääkäriltä asiasta kysäistä. Nythän Diflucan meneekin melkein sinne asti, kun meillä seuraava lääkäri onkin.

   Neidillä ei montaa antibioottikuuria ole ennen leukemiaa ollut. Mutta nyt kyllä kuumeen noustua annetaan automaattisesti sellaiset myrkyt, että vatsa on ihan kuralla. On ne, myrkkyjä. Vaan eipä tässä tilanteessa ole oikein vaihtoehtojakaan.

   Toivottavasti Reetalle lääkkeet auttoivat ja keuhkojen tilanne on jo hyvä!

   Poista
 4. Meilläkin Villen Diflucan loppui kun alkoi ylläpito. Mitään vaivaa ei ole ollut, mutta sain myös samaan aikaan luvan aloittaa maitohapot. Sitä aamulla, Ditrim D illalla, jotta tulee tarpeeksi tunteja väliin ettei DD tapa maitohappobakuja.

  Onko Neiti jo kunnossa? Toivottavasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diflucan auttoi tosi nopeasti. Kunnossa siis on.

   Pitää meidänkin kysyä lupa mhb:hen.

   Poista