tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen viettoa


Neiti sai vihdoinkin apuvälinelainaamosta Haverick-merkkisen kolmipyörän. Sillä kelpasinkin mennä huristella. Kovin oli muikea hymy tytöllä huulilla. Pyörä kulkee todella kevyesti. Jalat kiinnitetään vähän hurjilta näyttävillä tarroilla kiinni. Ideana on, että Neiti oppii itse polkemaan, sillä polkimet pyörivät itsekseen.  Napukka yrittääkin jo itse polkea, mutta vielä ei oikein ymmärrä käyttää kunnolla voimaa. Onneksi on koko kesä edessä, aikaa opetella pyöräilemään. Ihan itse.

Uudet aurinkolasitkin ovat päässeet käyttöön. Tilattiin Neidille vahvuuksilla nuo lasit, jotta näkee tihrustaa maailmaa myös kesällä. Komiat on. Niin viileen näköinen pikku pyöräilijä.


Ihan itse painelee myös tuo pienenpi versio tyttösistä. Vihdoinkin opittiin konttaamaan myös eteenpäin kunnolla. Ei vain taaksepäin. Haparoivia askelia otettiin jo jonkin aikaa, mutta matkat olivat todella lyhyitä. Sitten aivan ykskaks niksnaks, reilu viikko sitten, nappula keksi kunnolla miten eteenpäin pääsee. Seuraavana päivänä painui kaasukahvakin jo pohjaan. Nyt mennään ympäri kämppää isomman siskon perässä. Ikää Taikalla on nyt 9kk/8kk. Konttaustaito etiäpäin tuli juuri seitsemännen ja kahdeksannen kuun taitteessa (korjattua ikää).

Istumista harjoitellaan myös kovasti. Ihan hetkittäin osataan jo istua ilman tukeakin, mutta suurimmaksi osaksi on kädet vielä tukevasti maassa. Äiti ja isi jaksaa hämmästellä joka päivä miten voi tuollainen pikkuinen tirrikkä painella niin reippaasti ympäriinsä. Sydän pakahtuu ylpeydestä.

Äitikin oli ahkerana pääsiäisenä. Innostuin yhtäkkiä tekemään palapelin. Aina satunnaisesti saan palapelikärpäsen pureman. Tällä kertaa oli vuorossa Muumipalapeli. Päivän verran ihailtiin valmista peliä ja sitten purettiin takaisin laatikkoon :) Oliko vaivan väärti? Ehkä ei, mutta tulipahan väkerrettyä :)

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia tytöistä :) ja saattekin olla onnellisen ylpeitä taidoista ^^

    VastaaPoista