torstai 26. huhtikuuta 2012

Miltä mato näyttää potassa?

Kyseisellä hakusanalla oli joku yksinäinen sielu blogiini eksynyt. Koska asia on selvästi jonkun mieltä askarruttanut, ajattelin ystävällisesti tyydyttää hänen tiedonjanonsa.

Kuva on manipuloitu. Emme halunneet viatonta luontokappaletta kiusata kuvan takia. Mutta koulubiologian pohjalta, ilman tarpeellisia eläinkokeita, uskallan väittää, että mato näyttää potassa samalta kuin luonnossakin. Se tuskin kameliontin tavoin osaa omaa ulkonäköään muuttaa ympäristön mukaan. Toki ympäristössä vallitseva valaistus ja väritys saattavat jonkin verran aiheuttaa vivahde eroja värissä.


Toivottavasti tämä vastaa etsijän kysymykseen.  Onhan se kurjaa, jos näinkin tärkeään kysymykseen ei mistään vastausta löytäisi. Sivistykseen jäisi valtava aukko. Olen iloinen voidessani auttaa jotakuta.


7 kommenttia:

 1. Voi hitsi sun kanssa taas! XD XD (Mutta raudanlujaa logiikkaa ja päättelykykyä kyllä, epäilemättä mato näyttää madolta myös potassa).

  VastaaPoista
 2. Voi näitä sun viime aikojen kirjotuksia :D

  VastaaPoista
 3. Tää on näitä kuvia, joita ei tule näyttää lapsille! Voin kuvitella ajatushyrrän, joka alkaa raksuttaa meidän poikien miettiessä, näyttäisikö tuo mato kuitenkin jotenkin erilaiselta MEIDÄN potassa? ...tai vessanpöntössä, tai suihkussa, tai purolautasella, tai isin tyynyllä, tai... :D

  VastaaPoista
 4. Vitsi sää oot huippu ja ihanan kieroutunut!

  Pesin justiin meidän suihkulähteen, sieltä löytyi muutama ihan samanlainen.

  Jatka, voi jatka, anna paukkua ja kieroutumisesi kukkia....
  Munkin blogia haetaan vaikka ja millä, välillä puistattaa...
  mmm.haluaa puristella tissejä, fristu, paska ti-ti-nalle, morkkis, naapurin emännän nimellä, herransiunaus............. Sitten ne pääätyvät mun postaukseen. Aah!

  Tiina

  Tiina

  VastaaPoista