keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Uusia tuulia

Huomenna alkaa uusi hoitojakso Neidin taudin aisoissa pitämisessä. Nyt ei pitäisi olla tulossa pitkiä osastojaksoja, mutta avokäyntejä senkin edestä. On piikkiä, tippaa ja selkäydinnesteeseen laitettavaa lääkettä. Kotonakin vaihtuu lääkearsenaali vallan toisenlaiseen. Uudet hoidot jännittävät. Toivottavasti niistä ei tule paljoa sivuvaikutuksia.

Nyt kun lääkkeet ovat olleet reilun viikon tauolla, on Neiti ihan silmissä piristynyt. Hän on paljon nauravaisempi ja iloisempi. Energiaa on kuin pienessä pitäjässä. Niin kuin kaksi vuotiaalla kuuluukin olla. Johdot saa kyytiä, kaapit tutkitaan ja pelleillään. Neidillä on kehittynyt selvästi oma huumori. Hän tekee pikku keljuuksia meille ja räkättää päälle.

Hoitojen aikana ajatteli, että Neitihän on melkein kuin oma itsensä. Mutta niin sitä vain katselee liian läheltä, että muutosta ei näe selvästi. Nyt huomaan kuinka Neiti on ollut paljon vaisumpi. Hyvävointinen suurimmaksi osaksi hoitojen rankkuuteen nähden, muttei oma itsensä. Rauhallisempi eikä yhtä ketku. Siinä Neiti on tainnut tulla äitiinsä, että pikku kepposia pitää keksiä.

Huomenna aamusta auton nokka kääntyy taas kohti Lastenklinikkaa. On luvassa it-lääke ja hammaslääkäriä. Huomenna Neiti myös jää osastolle. Uuden lääkkeen aloituksen takia halutaan katsoa tuleeko sivuoireita. Äiti kovasti toivoo ettei tule!

3 kommenttia:

 1. tsemptsemptsemppiä!!!!

  Plinsessalle pususia!

  VastaaPoista
 2. Megatsempit!!

  Miks teil on hammaslääkäreitä? Liittykö jotain noihin hoitoihin vai onko ne vaan jotain normivilkaisuja suuhun? Ite olen miettinyt vaan siksi kun noita hampaita tulee miten sattuu :)

  VastaaPoista
 3. Cathya: se liittyy näihin hoitoihin. Suun kautta menee jos jonkilaista lääkettä ja ne voi kuluttaa hampaita. Lisäksi sytostaatit ohentaa limakalvoja, joten suuta tarkkaillaan myös siksi.

  Neidillä myös on lievä alapurenta, joten haluan, että lääkäri katsoo sen. Tätä aikaa aikaistettiin sen vuoksi. Nellalla antoi yläetuhampaat odottaa itseään ja pikku hiljaa alkoi alapurenta kehittyä. Se ei onneks näytä musta pahalle, mutta katotaan mitä lääkäri sanoo.

  VastaaPoista