sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Juttutuokio mummolassa

Neiti osoitti tänään kuinka paljon pienessä päässä tapahtuu. Me vain emme sitä aina huomaa, koska hän ei puhu. Ei pysty ilmaiseemaan itseään niin kuin haluaisi.

Olimme mummia ja ukkia moikkaamassa mummolassa. Kahvittelimme ja jäätelöäkin tuli popsittua. Lopulta Neiti oli sitä mieltä, että nyt lähdetään kotiin. Kyläilyt on tältä päivältä kyläilty. Neiti napitti minua silmiin ja viittoi: "Ulos."

Kysyin: "Haluatko lähteä kotiin?"
Napukka viittoi tomerasti takaisin: "Ulos!"

Totesin, että taitaa olla aika lähteä kotiin. Pikku-Neiti vastasi tyytyväisen näköisenä: "Takki." Perään näytettiin vielä "kengät" ja huidottiin jalkoja.

Ei siinä auttanut kuin pukea ulkovaatteet päälle ja suunnata auton nokka kohti kotia.

Olen miettinyt kuinka paljon Neidillä on kerrottavaa ja tarinaa, mutta hän ei pysty sitä kertomaan. Minusta tuo keskustelu osoitti kuinka Neiti osaa yhdistää asioita toisiinsa. Hänellä on selvästi asiaa enemmän kuin yksittäisillä viittomilla voi kertoa. Nyt on meidän vanhempien todella tsempattava verbien viittomisen kanssa. Annettava Napukalle enemmän eväitä itsensä ilmaisemiseen.

Ai niin, 60 viittomaa meni rikki tuossa parisen päivää sitten!

6 kommenttia:

 1. Aika hienoa!! olen huomannut samaa, että asiaa taitaisi olla enemmän kuin viittomat antaa myöden. Tänäänkin selvästi halusi jutella päivän tapahtumista illalla, viittoili mummia ja ukkia jotka juuri olivat lähteneet ja piti hirvittävää selitystä siansaksaksi. Täällä siis toinen jolla on tsempattavaa... :)

  VastaaPoista
 2. Voi näitä meitin pieniä kun pää pelaa mutta suu ei :) Ei oo ihme, jos välillä vähän turhautuu ja karjuu.

  VastaaPoista
 3. Haha! No kyllä meillä suu pelaa myös oikein hyvin, oikein vaahtoaa suupielet... mutta harmi vaan että äiti ei ihan ymmärrä mitä toinen selittää... (vaikka nyt näyttää siltä että sanoja tulee mutta niin epäselvästi että ei mene äidillä aina jakeluun)
  Onnea myös niistä 60 viittomasta!! Huippua!

  VastaaPoista
 4. Meijän lapset puhuu puolaa :D Ainoo harmi vaan on, että kukaan ei puhu sitä samaa murretta, hih!

  VastaaPoista
 5. Just näin. Ei nää meidän lapsoset oo millään muotoa 'ajatuksettomampia' kuin taviksetkaan, vaan just se tapa kertoa vain puuttuu. Onneksi on ne viittomat ja kuvat ja kehitystä tapahtuu kokoajan! Hienoa pikkuneiti!

  VastaaPoista
 6. Raisa: niinpä. Päässä pyörii ihan samallalailla kaikenlaista. Välillä se tuppaa unohtumaan, kun kertomistavat on rajalliset.

  VastaaPoista