torstai 21. lokakuuta 2010

Lyp nro 3

Tänään on ollut kämmenet jännityksestä märät. Keskittyminen hieman kadoksissa ja ajatukset osastolla. On minun lepopäiväni, mutta tänään ei ole oikein tuosta omasta ajasta tullut mitään. Vähän väliä olen soitellut osastolle ja juorunnut myös Neidin kanssa puhelimessa.

Vihdoin kuitenkin saimme kuulla alustavat tulokset. Mikroskoopilla katsottasessa näyte näyttää hyvälle! Näyte toki menee vielä tarkempiin tutkimuksiin, mutta lupaa hyvää! Puolet jännityksestä katosi uutisen myötä.

Pahoinvoinnin selvittämisessä otettiin myös askel eteenpäin. Kortisoonipitoisuus veressä on hieman liian matala. Hydrocortisonia jatketaan vielä jonkun aikaa pienellä annostuksella. Seuraamme myös paheneeko pahoinvointi suun kautta annettavan sytostaatin myötä. Se kun tulee vain joka toinen päivä. Molemmat, erikseen tai yhdessä, voivat olla syynä huonoon oloon.

Tällä taipaleella on tullut monenmoiset lääketieteen termit tutuiksi. Ennen minulle ei olisi kertonut mitään lyhenne lyp tai mitä tarkoittaa kromirasitustesti. Lääkkeiden nimet tarttuvat väkisin päähän vaikken ole niitä halunnut edes opetella. Seuraavaksi on vuorossa pistämisen opettelu. Mitähän kaikkea tällä matkalla vielä tulee opittua? Asioita, joihin ei koskaan olisi halunnut tutustua, saati tulla sinuiksi.

3 kommenttia:

 1. Jes! Hienoa että näyte näyttää puhtaalle ja pahoinvointiinkin löytyy syytä, toivottavasti hellittää.

  t.Heidi T

  VastaaPoista
 2. Upeeta! :) Toivottavasti viel syy pahoinvointiin varmistuu ja pääsette siitä pian eroon!
  Juttelin tänään pitkän tovin työkaverin kanssa, joka selvisi syövästä,vaikkei lääkärit juuri antaneet toivoa. Tämä loi jälleen uskoa lääketieteeseen ja esteiden voittamiseen.

  Kovasti voimia taisteluun! Oli ihana myös lukea,että olette päässeet myös juhlahumusta nauttimaan :)

  VastaaPoista