perjantai 31. joulukuuta 2010

Uusi Vuosi ja uudet kujeet

Pysyn tavoilleni uskollisena enkä tee tänäkään vuonna uuden vuoden lupauksia. Mutta tällä kertaa lähetän pyynnön sinne missä päätetään meidän perheen onnesta ja epäonnesta.

Toivoisin, että vuonna 2011:

 • Neidin hoidot jatkuisivat hyvin ja mitään ylimääräistä ei enää tulisi. Neiti on mielestäni saanut jo osuutensa kivuista ja kohtauksista. Tästä eteenpäin vain sitä tylsää arkea ja tasaista menoa.
 • Neidin taudin pysyvän edelleen remissiossa.
 • oma lääkitykseni olisi vihdoinkin kohdallaan ja pääsisin taas askeleen eteenpäin toipumisessa.
 • olisimme vihdoinkin siellä marginaalin oikealla puolella, ei aina sillä huonommalla.
 • lottovoitollekaan en sano ei, vaan silti otan enemmin nuo yllä olevat kohdat kuin nipun seteleitä.

Vuosi 2010 jää monellakin tapaa mieleen. Säät ovat suosineet, varsinkin talvikuukausina. Luonto on ollut hengästyttävän kaunis, puhdas ja  rauhoittava. Ikään kuin äänetkin olisivat vaimeampia lumisen luonnon keskellä.

Alkuvuoden 2010 vietin suljetulla osastolla. Paikassa, johon en olisi ikinä uskonut joutuvani/pääseväni. Tuosta ajasta muistan aika vähän. Satunnaisia välähdyksiä. Tarpeeseen tuo hengähdystauko kuitenkin tuli. Siitä ei ole epäilystäkään.

Vuonna 2010 Neiti myös sairastui leukemiaan. Lähes tulkoon kaikkea muuta olin kuvitellut Neidille tulevan, vaan en ikipäivänä leukemiaa. Niin vain kävi. Nyt edetään sen asian ehdoilla.

Vuonna 2010 opin ymmärtämään oman rajallisuuteni. Minä en pysty eikä minun tarvitsekään pystyä hoitamaan kaikkea itse. Minulla on oikeus olla väsynyt, ilman että olen tehnyt yhtään mitään. Ennen ajattelin, että lepo on ansaittava. Jos päivän vietti laiskotellen, oli se mielestäni hukkaan heitetty päivä. Nyt osaan olla armollisempi itselleni ja myös nautin laiskoista päivistä.

Vuonna 2010 olen pelännyt lapseni puolesta enemmän kuin ikinä. Mutta olen kokenut myös suurta iloa ja onnea hoitojen edettyä hyvin. Onnea ovat tuottaneet myös monet pienet asiat, kuten vaikka ensimmäinen kerta Neidin kanssa keinumassa hoitojen alettua.

Vuonna 2010 olen menettänyt rinnaltani ihmsiä, joiden luulin pysyvän matkassa aina. Vastapainoksi olen tutustunut ihmisiin, jotka pysyvät mukana myös vaikeinakin aikoina. Uskaltavat kohdata elämän haasteet kanssani.

Mahtaakohan vuosi 2011 olla yhtä värikäs vuosi?

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Toivottaa Neidin porukat.

7 kommenttia:

 1. Mikä on kenellekin sopivasti?
  Se mikä toiselle on vähän,
  voikin toiselle olla liikaa.
  Jaksamme eri asioita
  ja eri määrän.
  Voimat riippuvat
  niin monesta tekijästä.
  Toiselle sama asia on alku,
  toiselle viimeinen pisara,
  jonka myötä malja läikkyi yli.
  Näinkö vähästä, ajattelee joku.
  Mutta mistä hän tietää,
  miten paljon maljassa jo oli. ♥

  - - -

  Näin tänään tämän runon ja olitte köörinänne heti mielessäni!

  Iloista, turvallista ja tervettä uutta vuotta!!!

  Halaukset koko köörille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, runo osasi kiteyttää hyvin elämän kulun!

  VastaaPoista
 3. Oikein Hyvää Uutta Vuotta teille! Toivottavasti ensi vuonna toteutuu listan toiveet, miksei jopa se viimeinenkin, marginaalin toisella puolella sekin :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta! Olkoon ensi vuotenna täynnä onnellisia asioita!

  VastaaPoista
 5. Hyvää alkanutta vuotta! Toivottavasti se sisältää kaikkea toivomaasi1 :)

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää uutta vuotta ja paljon terveyttä teille kaikille! Toivottavasti lista toteutuu juuri tuollaisena tai vieläkin parempana. :)

  VastaaPoista