maanantai 30. toukokuuta 2011

Hurrrrjan hauska päivä

Tänään on tapahtunut paljon. Iloisia asioita. Aloitetaan aamun saldosta. Meidän "en taida ikinä oppia kävelemään"-Neiti otti tänään ensimmäiset haparoivat askeleensa niin, että piti minua käsistä kiinni. Aikaisemmin on otettu ns. kukon askelia (näyttää venäläisten sotilaiden marssilta) ja kainaloista on pitänyt tukea. Nyt ollaan sitten pitkin päivää otettu muutama askel silloin tällöin. Kyllä on ollut Äidillä ja Isillä nauru ja hymy herkässä ja Neiti on kuullut kehuja varmaan viikon edestä.

Iltapäivällä oli luvassa Kympin lasten järjestämä Huimala-seikkailu infektioriskin lapsille. Neiti hihkui intoa jo autossa. Takapenkiltä kuului tasainen hihitys ja hyvä kun turvavöissä pysyttiin kun pompittiin ja heiluttiin. Huimalan ovella alkoi viittominen: "pomppimaan, pomppimaan"! Eihän se auttanut kuin suunnata ensimmäiseksi trampoliiniin. Sinttikin sai masussa kyytiä kun pompittiin Neidin kanssa naamat virneessä.

Huimalassa Neiti jatkoi vanhempien yllättämistä. Hän päätti alkaa ryömimään. Meidän pikku Peppukiitäjämme, joka ei ole koskaan osoittanut kiinnostusta moiseen liikkumistapaan. Ja ihan oikea oppisesti vuorottelemalla. Ryömimistä kokeiltiinkin sitten vähän siellä sun täällä. Seuraava yllätys tuli, kun Neiti vallan omatoimisesti kiipesi trampoliiniin istumaan. Ja kun kerta kiipeilykin keksittiin, niin pitihän se sitten kiipeillä muuallakin. Kiipeilytelineiden tasoilta toisille päästiin ihan itse ja puoliympyröistä tehtyjä portaitakin noustiin.

Kyllä siinä jo olikin yhdelle päivälle uusia taitoja kerrakseen. Varmasti yksi iso motivoiva tekijä oli uusi ja inspiroiva ympäristö. Tutkittavaa ja tekemistä oli yllin kyllin. Täällä kotona kun on moneen kertaan ja kyllästymiseen asti nurkat koluttu. Pohdittiinkin Isän kanssa, että taidot olisivat jo varmasti tulleet aikaisemminkin, jos Neiti vain voisi elää normaalia pari vuotiaan elämään. Ilman hyvin rajoittunutta elinympäristöä. Kyllä se jo lapsenkin luontainen halu ja into tutkia ja tehdä pikku hiljaa hiipuu, kun päivästä toiseen ilman leikkiseuraa samoissa nurkissa pyörii. Onneksi näitä tapahtumia järjestetään myös infektioriskin lapsille. Tapahtumat ovat kultaakin arvokkaampia lapselle, jotka jäävät paitsi normaalista elämästä.

Hurvittelu jatkuu. Huomenna on luvassa nukketeatteri!

1 kommentti:

  1. Miten kertakaikkisen mielettömän upeaa, että on noita mahdollisuuksia <3

    Onnea koko perheelle neitokaisen spurtista, sillä saa taas paukkuja arkeen! HIENOA Neitokainen!!!!

    Hyvää nukketeatteria, toivottavasti on mukava reissu!

    VastaaPoista