keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Pikapäivitys

Tänään ollaan päästy askel eteenpäin syyn selvittämisessä. Ultrassa paljastui, että Neiti-raukalla on laskimotukos kaulassa! Se selittää ainakin kaulan ja leuan alueen kovan turvotuksen. Luultavasti selittää, osittain ainakin, myös vetämättömyyden. Eihän veri ole päässyt kunnolla kiertämään aivoissa. Ei ihme, jos ei oikein ajatus ole pelannut ja tuijottaa tyhjää.

Tänään annettiin ensimmäinen satsi liuottavaa lääkettä. Huomenaamulla tulee seuraava. Siitä edespäin en vielä tiedä. Kympin lääkäri huomenna katsoo miten tukoksen hoidossa jatketaan. Nesteenpoistolääkitys aloitettiin myös. Vaipat ovatkin olleet mukavan pulleita iltapäivän ajan.

Happisaturaatiota seurataan koko ajan. Öisin jatketaan nallelätkillä sykkeen ja hengityksen tiheyden seuraamista. Vaaranahan on, että tukos lähtee liikkeelle ja Neidille tulee keuhkoveritulppa. Siksi nyt tarkka seuranta. Happiviikset varmasti on käytössä myös ensi yönä. Saturaatiot kun eivät pysy tyydyttävinä ilman lisähappea nukkuessa.

Olo on kaksijakoinen. Toisaalta on helpottavaa, että jotain on löytynyt eikä tarvitse hoitaa vain oireita. Mutta ei tuo laskimotukos kovin kiva diagnoosi ole. Eihän näin pikkuisilla vielä moisia pitäisi edes olla! Toivon kovasti, että lioutus onnistuu hyvin ja mitään ylimääräistä ei enää tule.

9 kommenttia:

 1. HERRANEN AIKA!!!!
  No onneksi löysivät ajoissa. Nuo sytostaatithan aiheuttavat lisääntyneen tukosriskin (josta tosin kukaan ei ainakaan meille puhunut mitään). Nyt sitten toivotaan ettei lähde liikkeelle. Tsemppiä ja voimia jaksan aina vaan toivottaa teille.

  Terv Äiti77

  VastaaPoista
 2. Huh! Eipä varmasti tuollaista osannut odottaa! Toistamiseksi menee, mutta toivottavasti liuottimet tepsii eikä tulppa lähde omille seikkailuille!
  Kovasti voimia ja jaksamista! (kunpa voisikin laittaa lisävoimia pakettiin ja lähettää teille)

  VastaaPoista
 3. Voi miten paljon kaikkea pieni ihminen joutuukaan kokemaan. Voimia.
  t. Niina

  VastaaPoista
 4. Oivoi!! Aikamoinen uutinen! Mutta onneksi tulppa nyt on löytynyt ja hoito on alkanut. Ehkä matka nyt taas jatkuu kohti päämäärää ja tämä vaan oli se kuuluisa "yksi askel taakse" kun kolme on mennyt eteen. Toivotaan ja uskotaan niin!

  Voimia tosi paljon!
  Kati

  VastaaPoista
 5. ylläolevat sanoivat oleellisen <3

  Nyt uskotaan että liuotus on suksee ja homma etenee!
  Jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Kaikkea sitä pitääkin tulla vastaan. Onneksi Nallukka on hyvässä hoidossa. Jaksamisia!

  - H

  VastaaPoista
 7. Onneksi "vika" löytyi, niin sille voidaan tehdä jotain, mutta voi hyvänen aika! Kyllä kuulostaa hurjalta. Onneksi neiti on tiukka täti. Toivottavasti tämän jälkeen nyt helpottaa teillä. Paljon, paljon jaksuja ja neidille nopeata toipumista.

  VastaaPoista
 8. Olette rukouksissa, etenkin teidän pieni ihmeenne.

  VastaaPoista
 9. Kiitokset jälleen kerran kaikille! Olette ihania!

  VastaaPoista