tiistai 18. tammikuuta 2011

Tum tum tum

Tänään oli äidin lääkäripäivä. Tällä kertaa vuorossa niskapoimu-ultra! Elämä on ollut sellaista haipakkaa ja jännittäviä juonenkäänteitä, että tämä raskaus on aika pitkälti ollut unholassa. En ole kauheasti kerennyt jännittää ultraa enkä pelkäämään keskenmenoa. Neidin tilanne on ajanut ajatuksissa ohi. Tilanne on siis omalla tavalla ollut armollinen. Aikaisemmissa raskauksissa pelko keskenmenosta on ollut todella hallitseva.

Ultrassa oli kaikki niin kuin pitääkin ja laskettu aikakin pysyi samana. Emme kumpikaan, siis äiti ja isi, tosin oikein uskoneet, että tälläkin kertaa voisi olla reilusti turvotusta. Vielä on veriseerumin vastaukset saamatta. Mutta alku näyttää lupaavalle. Pikkuinen heilutteli äidille ja potkiskeli menemään. Tuntui aika uskomattomalle katsoa pientä ihmettä. Vieläkään kun en oikein ymmärrä, että mahassa on elämää.

Kovasti pohdintaa on aiheuttanut oikeus mennä tässäkin raskaudessa kromosomien tutkintaan. Neidillä kun on todettuna tuo kromosomipoikkeavuus. Olemme kuitenkin nyt tulleet siihen tulokseen, että emme mene punktioon. Ensinnäkin tilanne näyttää nyt lupaavalle. Tiedän varsin hyvin, että nämä ultrat eivät ole autuaaksi tekeviä eivätkä lupaus terveestä lapsesta. Mutta yritän säilyttää uskoni siihen, että kaikki menee hyvin. Että toista kertaa emme ole samassa tilanteessa. Toisekseen, vaikka saisimme uudestaan diagnoosiksi Downin syndrooman, en usko että edelleenkään pystyisin keskeyttämään raskautta. Vauva olisi edelleen tervetullut. Kolmanneksi, minä pelkään, että luvassa on jotain paljon vakavampaa kuin Downin syndrooma ja nehän ei näy tuossa pikatestissä. Monta syytä miksi en halua ottaa sitä pientä riskiä keskenmenosta mikä tuohon punktioon liittyy.

Päälimmäisenä ajatuksena on kuitenkin epäusko: "Onko meille tosiaan tulossa Pikku Kakkonen?".

21 kommenttia:

 1. Oih, onnea <3


  Vattanahkan alle terveiset!

  VastaaPoista
 2. Ihania uutisia! <3 Peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin loppuun asti :)

  VastaaPoista
 3. Onnea iloisille uutisille! Kaikkea hyvää odotukseen ja Neidille parhaita pelleilyhetkiä, kikatus kuulukoon sisarukselle asti :) t. Helena

  VastaaPoista
 4. Tämäpä yllätys, ihana sellainen. Onnea :D

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana uutinen! Jumalan siunausta raskauteen ja tulevaan vauva-elämään:)

  VastaaPoista
 6. voi miten ihanaa! Aivan mahtavaa! Onnea odotukseen! neidistä on tulossa Isosisko T.Heidi T

  VastaaPoista
 7. Vau, olipas ihania uutisia :) Onnea!

  VastaaPoista
 8. Oih! Miten ihania uutisia aloittaa tämä aamu! Wau! :) Onnea paljon masuasukista. Sanaton. :´) (tuo on ilonkyynel)

  VastaaPoista
 9. Sydämelliset onnittelut "pikku-Kakkosen" odotukseen ;) koko perheelle.

  VastaaPoista
 10. onnea, paljon ilouutisia ja kaikkea hyvää koko perheelle blogiasi sivusta seurailleelta.

  VastaaPoista
 11. Oi että! Onnea oikein paljon! Meillähän oli niskaturvotusta pienellä, seuraavassa kontrolliultrassa hävinnyt. DS-suhdeluku jotain 20% paikkeilla. Ei haluttu lisätutkimuksia ja nyt on oikeastaan koko senaikainen murhe unohtunut, kun aikaa enää muutama viikko pikkuisen saapumiseen. Eihän sitä millään testeillä tosiaan voida täysin varmaksi todeta, että varmasti saa terveen lapsen. Ja terveyskin on niin suhteellinen käsite.

  VastaaPoista
 12. Kiitokset kaikille onnitteluista! Yritän edelleen ymmärtää että mahassa polskii pikkuinen sintti :)

  Tiia: meilläkin oli Neidin raskaudessa turvotusta: 3,8mm. Noilla luvuilla ei enää oteta veriseerumia, koska todennäköisyys kromosomipoikkeavuuteen on 20-25%. Me emme tuolloin kerenneet ajattelemaan mitään, vaan pyörimme tutkimuksissa mukana. Diagnoosi ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, onko pikkuinen rakkauden arvoinen ja hyvä niin. Neiti on tuonut elämäämme niin paljon iloa ja aurinkoa. Tsemppiä raskauden viime metreille!!

  VastaaPoista
 13. Ihania uutisia!

  Ja toivottavasti pikkuneidin olo on jo parempi!!!

  VastaaPoista
 14. Voi nämä olivat ihania uutisia! Sydän veti voltin onnesta teidän puolestanne. Ihanaa odotusta ja mutrustus pikku Neidille myös.
  -Ansku-

  VastaaPoista
 15. Todella paljon onnea teille! Ja arvostan suuresti tuota teidän asennetta, eihän millään raskausajan testeillä voida mitata rakkauden arvoa, vaan se pysyy samana lapsen ollessa millainen tahansa!

  Onnittelut myös Neidille isosiskoudesta, ei taida pieni vielä ymmärtää ennen kuin se vauva on oikeasti läsnä :)

  VastaaPoista
 16. Ihanaa, Onnea kovasti koko perheelle. Katri ja vertti

  VastaaPoista
 17. Ihania uutisia ja onnea koko perheelle, eteenkin isosiskolle :)

  T. D

  VastaaPoista
 18. Ihana uutinen! =) =) Onnittelut koko perheelle!

  T. Tanja

  VastaaPoista