tiistai 14. kesäkuuta 2011

Parasta ennen

Tänään oli jälleen seurantaultra. Samoilla mennään kuin ennenkin. Napanuora tarjoutuu edelleen ensimmäisenä. Sintti asustaa täysin poikkitilassa mahassa. Lääkärin mukaan ei edes mahdu laskeutumaan, vaan siksi on kummallisessa asennossa mahassa. Olisi kuulemma jo laskeutunut jos voisi. Peppu heiluu kiinni kylkiluissa! Ilmankos viime aikoina on ollut happi vähissä välillä. Varsinkin Sintin intoutuessa venyttelemaan. Jalatkin ovat enemmän sisään päin, joten potkut tulee suoraan palleaan, kylkiluihin ja keuhkoihin. Hiphei ja huraa. Laskeutumaankaan kun ei päästä, niin loppupäässä taidan tarvita jo lisähappea :)

Sintti oli kasvanut reippaasti ja vähän kirinytkin käyrillä ylöspäin. Nyt mennään -1 käyrillä. Kokoarvio oli 1845 g (33+1). Neidin kokoarvio oli jo viikolla 31 1900 grammaa ja ihmettelinkin asiaa lääkärille. Down-lapsoset kun voivat olla jo kohdussa pienempiä. Mutta kasvu on ollut tasaista ja virtaukset napanuorassa hyvät, joten lääkäri ei olisi huolestunut tuosta koosta. Pääasia on kuulemma se, että kasvua tulee tasaisesti.

Sukupuoltakin utelin. Masuasukas ei taaskaan suostunut kunnolla avujaan esittelemään, mutta veikkaus saatiin. Taidanpa jättää teidät lukijat vielä jännitykseen. Osittain siksi, että jännityksessä saamme mennä me vanhemmatkin, sukupuoli on vain vahva veikkaus. Kunnon kuvaa ei lääkäri ei ultralla saanut.

Juttelin myös liikkeistä lääkärin kanssa. Hän ei oikein kunnon vastausta niihin antanut. Mutta sanoi, että vatsassa näyttäisi kaikki olevan hyvin. Ehkäpä yritän nyt vain itsekin rauhoittua ja uskoa, että tämä yksilö on vain isosiskoaan rauhallisempi versio masussa. Lisäksi tänään on ollut paljon enemmän elämää mahassa heti aamupäivästä kuin tavallisesti. Minusta Sintti on kyllä eri asennossa kuin aikaisemmin. Peppu korkeammalla kuin ennen ja liikkeetkin tuntuvat eri paikassa. Ehkäpä asento on tähän asti ollut sellainen, että en vain ole tuntenut liikkeitä. Katsotaan jatkuuko samanmoinen elämöinti mahassa vielä jatkossakin.

Mutta, jotta kaikki ei nyt vallan loistavasti olisi ollut, on kohdunsuu alkanut aukeamaan. Vielä kuulemma sormelle tuntuu napakalle, mutta ultra paljastaa, että avautumista on tapahtunut. Lienekö sitten tuo verinen vuoto sitä jo ennustanut. Nyt on käsky ottaa rauhallisemmin. "Uhkailtiinpa" jopa,  että minut voidaan joutua ottamaan osastolle jossain vaiheessa pötkölleen. Edelleen lapsiveden mennessä pääsen lanssikyydillä sairaalaan ja supistusten ilmaantuessa myös sairaalaan. Tämä kaikki siksi, että napanuora on tosiaan ensimmäiseksi tarjoutuva osa ja jos se luiskahtaa synnytyskanavaan loppuu, Sintiltä happi aika vikkelään.

Hämmästyin kyllä, että avautumista on tapahtunut. Pieniä juilimisia lukuunottamatta ei mahassa mielestäni mitään erikoista elämää ole ollut. En siis muutamaa harjoitussupparia lukuunottamatta ole huomannut supistelua. Neidistä taas supisteli koko loppuraskauden oikein urakalla, mutta ne eivät taasen tehneet yhtään mitään. Niin vain menee erilailla sitten tällä kertaa.

Sintti myös toisinaan soittelee Vivaldia kohdussa olevalle kiinnikkeelle. Kysyin lääkäriltä, voiko satunnaiset yhtäkkiset vihlaisut alhaalla oikealla johtua tuosta kiinniikkeestä. Kun näytin kohdan missä kipu tulee, lättäsi lääkäri ultran anturin siihen ja juurikin kiinnikkeen yläpuolelle. Sintti siis todennäköisesti liikkuessaan tuota kiinnikettä sitten heiluttelee ja se tuntuu minulle vihlaisevana kipuna.

Saimme myös parasta ennen -päivämäärän! Tiedän siis milloin viimeistään näen Sintin! Kyllä tuntuu hurjalle tuo ajatus. Sektiokin alkoi taas uudestaan jännittämään. Nyt siitä tuli konkreettisempaa. Hui! Miestäkin alkoi heti jännittämään ja kädet tärisemään kun sai kuulla päivän. Sitä ennen tässä kuitenkin juostaan vielä pari-kolme kertaa ultrassa ja tilannetta seurataan. Riski ennenaikaisuudelle edelleen voimassa. Kysyin lääkäriltä, että onko isokin riski. Hän vastasi, ettei voi sellaista sanoa: riskin olevan iso, mutta riski on olemassa ja tuo sektiopäivä ei ole mitenkään betoniin kirjoitettu. Mutta jänskää on. Ja onneksi nyt alkaa olla näitä viikkoja jo hyvin kasassa ja kokoakin naperolla, jos ulos tullaankin aikaisemmin. Nyt taitaa olla aika lähteä sinne vaunuostoksille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti