torstai 30. kesäkuuta 2011

Päiväni vuoristoradassa

Tänä aamuna Pirpanalla oli vuorossa eeg-käyrä. Kello 07.00 olin osastolla odottamassa lanssi kyytiä Lastenlinnaan. Pienen pieni tyttö oli puettu vanupukuun ja istutettu turvakaukaloon. Hän näytti ihan pieneltä nukelta isossa kaukalossa.

Tutkimuksessa olo oli todella stressaavaa. Ensin raukan päähän laitettiin kireä myssy, jossa oli anturit mittauksia varten. Sitten antureiden alta kaiveltiin puutikulla ja laitettiin hohkakiveä. Pirpana ei tykännyt operaatiosta ollenkaan. On sydäntä raastavaa katsella vierestä, kun ei voi tehdä mitään toista helpottaakseen!

Olemme olleet molemmat tänään kuin tulisilla hiilillä. Olemme todella paljon jännittäneet eeg-vastauksia. Monenlaisia piruja on tullut maalattua seinille ja välillä on tuntunut, että happi ei riitä. Huoli on ollut valtava. Jossain vaiheesa minun oli vain pakko lähteä ulos osastolta. Tuntui, että joka paikassa piipittää joku hälytys ja seinät kaatuu niskaan. Olin ylijännittyneessä tilassa, pomppasin joka piippauksesta. Jopa hissin piippauksesta. Mieli oli täysin jengoilla. Enpä muista olleeni vähään aikaan niin ahdistunut kuin aamupäivällä olin.

Onneksi iltapäivällä saimme hyviä uutisia. Eeg-käyrä oli normaali. Oma lääkärimme ei ole vielä kerennyt kunnolla meidän kanssa jutella, mutta nyt on suljettu pois, että apnea johtuisi kohtauksesta. Kyseessä on siis normaali apnea, jota keskosilla esiintyy. Tähän auttaa aika ja kasvaminen. Valtava taakka putosi harteilta. Aivan kuin kerta laakista maailmaan olisi palannut värit ja huomasin, että on kesä.

Iltapäivällä Pirpana oli myös todella virkeä. Jo reippaasti ennen ruoka-aikaa hän napitti silmät auki sängyssä ihmettelemässä maailman menoa. Syliteltiin tovi ja jutusteltiin niitä näitä kunnes Pirpanan maha alkoi kurnimaan. Molempien riemuksi sain luvan imettämiselle. Ensimmäistä kertaa päästiin oikein kunnolla kokeilemaan kuinka syöminen tissistä onnistuu. Ja hyvinhän se onnistui. Pirpana tiesi kyllä mitä pitää tehdä ja saturaatioitakaan ei lasketeltu kuten pullosta juodessa. Sovittiin, että tehdään syöttöpunnitus ja laitetaan sitten loput letkusta menemään kun Pirpana nukahtaa. Punnituksessa tämä tytön tyllerö pääsi yllättämään. Hän oli kertalaakista imenyt 50 ml!!! Hoitaja oli täysin yllättynyt. Punnitsimme ja punnitsimme emmekä meinanneet uskoa silmiämme. Lopulta se oli vaan uskottava, Pirpana oli melkoisen tehokas pikku tissi-imuri.

Vaikka päivä alkoikin todella ahdistavissa merkeissä, päättyi se oikein hyvissä merkeissä ja mieli on paljon kevyempi. Tänä yönä voi nukkua levollisin mielin pitkästä pitkästä aikaa!

4 kommenttia:

  1. Ihania uutisia, miten helpottavaa <3

    VastaaPoista
  2. Ihana tissitakiainen, tehoimuri:) Noiden uutisten kanssa on hyvä suunnata kohti viikonloppua. Siunattua, rauhallista ja rentouttavaa heinäkuun ekaa viikonloppua koko teidän poppoolle.

    VastaaPoista