maanantai 14. maaliskuuta 2011

Voihan väsymys

Tänään on ollut sellainen rötköpäivä ettei kunnon tosikaan. Silmät ei pysyisi auki ja tuntuu, että leukapielet repeää kun niin haukotuttaa. Onneksi mies on kotona, äiti on voinut rauhassa kerätä voimiaan.

Mikä lie kevätväsymys on iskenyt. Vai johtuuko tästä raskaudesta? Syytä en tiedä, vaan lopputulema on sama. Olen rötköillyt puolet päivästä sängyn pohjalla. Ajatustyöhön on turha ryhtyä. Päässä ei juurikaan mitään tunnu liikkuvan.

Rötköilyä on pakko harrastaa myös supistelujen takia. Jo muutaman päivän on supistellut tosi napakasti. Alavatsalla alkaa olla jo tasainen särky ja kipu. Levossa supistukset loppuvat, kipu ei. Heti kun lähtee liikkeelle, alkaa myös supistelemaan. Ei tunnu olevan missään tekemisissä rasituksen määrän kanssa, pienikin määrä riittää.

Soitin asiasta neuvolaan. Huomenna menen lääkärin pakeille asiasta. Harjoitussuppareita kuulemma voisi jo olla, mutta kipuja ei saisi olla. Välillä kipu alavatsalla on niin kova, ettei kunnolla kärsi astua, varsinkaan oikealle jalalle.

Katsotaan mitä lääkäri sanoo. Itse epäilen, että minulla on supistusherkkä kohtu. Neidistäkin minulla supisteli paljon. Mutta alkoi kylläkin kuukautta-paria myöhemmin kuin tällä kertaa. Silloin nuo supistukset eivät tehneet mitään. Nyt kuitenkin jännittää, kun näin aikaisin alkavat. Vatsakivut huolestuttavat vielä enemmän. Neidistäkin kipeytyi alavatsaa iltaa kohti, mutta siihen tarvittiin supistelua pitkin päivää. Nyt kipeytyy todella nopeasti ja helposti.

Huomenna toivottavasti olen viisaampi. Ja toivon todella, etten joudu jo nyt lepoon. Tulee pitkä loppuraskaus (jos nyt sinne asti edes pääsen, koputtaa ääni takaraivossani).

2 kommenttia:

 1. Kohtulihaksella on tunnetusti hyvä muisti, sillä se osaa supistella joka raskaudessa aina vaan aikaisemmin! Voisivatko nuo kivut olla pelkästään lantion löystymisestä? Minulla liitokset löystyivät niin reippaasti, että kävellessä välillä pelkäsin lantion halkeavan kahtia. Alavatsaakin juimi välillä kuin olisi vauva yrittänyt käsiporalla porata tietänsä ulos lyhintä reittiä.

  Hyvä kun pääset nopeasti lääkärille, ei tarvitse kotona mietiskellä asioita itsekseen. Ja tuleepahan vauvan vointikin tarkistettua mieltäsi rauhoittamaan samoin tein :)

  VastaaPoista
 2. Minä kanssa kuulun niihin "onnellisiin" joilla lantio löystyy raskausaikana haitaksi asti. Neidin raskaudessa oli nukkuminen loppuajasta tosi vaikeaa, kun lonkat alkoivat särkemään kyljellä makuusta.

  Tässä raskaudessa lantio kipeytyi tosi aikaisin, mutta nyt on sitten ollut kolmisen viikkoa parempi kuin alussa. Lähinnä lattialla istuminen kipeyttää lonkat.

  Keksin aamulla, että yksi syy vatsakipuihin voi olla, että maha on nyt ottanut selvästi spurtin kasvussa. Viimeksikin tuollainen äkkispurtti välissä aiheutti kipuilua mahalla. Mahan tukeminen auttoi. Saivat lihakset ja kannattimet hieman taukoa kasvavan mahan kannattelusta.

  On tämä raskaana oleminen välillä kummalista touhua ;)

  VastaaPoista