tiistai 1. maaliskuuta 2011

Yön haasteita

Tuliaisina vimeiseltä sytostaattikuurilta kotiin rantautui pahoinvointi. Mikään ruoka ei maistu. Eilen illalla pelkkä lusikan näkeminen sai kaksi kertaa aikaiseksi oksennuksen. Sama refleksi on aamulla edelleen tallella.

Yöllä herätyskello on piipittänyt useaan otteeseen. Ensin oli aika antaa pahoinvointilääke. Sen hetken vaikutettua kello pirisi uudestaan ja yritimme saada jotain pienen suusta sisään. Neljän aikaan oli oksennuksen vuoro. Sitten taas oli aika yrittää saada jotain suusta alas.

Aamuun kuitenkin selvisimme jotakuinkin selväjärkisinä. Koko poppoo. Jännitystä tähän soppaan tuo suun kautta annettava sytostaatti. Se laskee Neidin verensokerin liian alas. Kerran hän onkin aikanaan saanut jo kouristuskohtauksen hypoglykemian takia. Siispä, jos iltaruoka on oksennettu ulos, on meidän annettava jotain pientä pitkin yötä ettei tule liian pitkää taukoa syömiseen.

Tällä hetkellä ei maistu mikään muu kuin piimä. Kaikki muu aiheuttaa oksennusrefleksin. Lusikoitava ruoka ei tule kysymykseen ollenkaan. Mietintämyssy on päässä, mitä kaikkea juotavaa me keksisimme pienelle. Mikään makea ei kelpaa, joten mehut ja limut ovat poissuljettuja. Maustamaton jugurtti on kokeilulistalla seuraavaksi.

Pidämme nyt listaa nesteiden määrästä. Vielä Neiti on suht pirteä ja iloinen. Mutta veronsa tämä syömättömyys ja oksentaminen on jo pienestä ottanut. Herkästi on lähtö takaisin osastolle, jos vointi heikkenee tai tilanne ei helpota. Toivon, että tilanne pian helpottaisi ja säästyisimme osastoreissulta.

9 kommenttia:

 1. Oih...toivottavasti helpottaa pian!

  VastaaPoista
 2. Meillä meni pahoinvoivana viili ja mehujäätelö. Toivottavasti kohta helpottaa:)

  T. Muummimamma

  VastaaPoista
 3. Mites keitot? Esim pinaattikeitto tai joku vihanneskeitto? Omalle muksulle olen joskus niitä antanut kun muu ei mennyt alas. Ja ostin sellasen hienon nalle puh pillin millä hän sai syödä.

  -tuli vaan mieleen-

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia vinkeistä. Viiliä on jo kaapissa odottamassa vuoroaan. Maustamaton jugurtti osoittautui hyväksi. Sen kun voi vielä juoda mukista.

  Keitot pitää kokeilla myös. Ne kun ovat täysin silkoisia. Nyt on pahimpia ruuat, missä on osa silkoista ja yhtäkkiä möykky. Möykyt oksettavat kovasti. Ei tarvitse olla kovinkaan iso.

  Tänään Neiti suostui syömään PITSAA! Sitä oikein itse pyydettiin. Ja sitten viitottiin kovasti "Tykkään pitsasta". Olo on helpottunut, että jotain on maistunut.

  VastaaPoista
 5. Hyvä että Pizza maittaa! Upea juttu.

  Paljon tsemppiä vointiin!
  Lisäideoina mehujää ja jäätelö?

  VastaaPoista
 6. Vinkeän Äiti: muuten olis listalla, vaan makea ei mee ollenkaan. Tekee tosissaan pahaa. Jotenkin on makuaisti erilainen noiden sytojen takia.

  VastaaPoista
 7. Aivan - iski lukihärö :/

  Toivottavasti nyt ruoka ja juoma on alkanut putoamaan paremmin!

  VastaaPoista
 8. Voi jehna!
  Tuo on kyllä yökkö tuo pahoinvointi. Hyvä jos edes joku maistuu. Nenä-maha-letku lienee se tylsin vaihtoehto.

  Jos maustamaton jogurtti menee niin sekoita joukkoon Fantomaltia (reseptikamaa). Jos on vieras niin kysy ravitsemusterapeutilta. Sais ainakin hiukan lisääsokereita.

  Tsemppiä, toivottelee vatsatautisten lasten keskeltä Äiti77

  VastaaPoista
 9. Juu, nml:ää vältetään kaikin keinoin. Nyt onneksi näyttää jo tilanne hieman helpottaneen ja syöminen on jo helpompaa.

  Tuo Fantomalt onkin vieras juttu. Täytyy kysäistä siitä. Nyt ollaan laitettu jugurttiin maissijauhoa. Lääkäri vinkkasi sen. Sulaa hitaasti, joten luovuttaa energiaa pitkään.

  VastaaPoista